Συρία: Νέος βομβαρδισμός σε νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα

Συρία: Νέος βομβαρδισμός σε νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα

Αεροπορικός βομβαρδισμός κατά νοσοκομείου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στη βόρεια Συρία. Νεκροί και αγνοούμενοι

Νοσοκομείο της μη κυβερνητικής οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα στην επαρχία Ιντλίμπ της βόρειας Συρίας επλήγη "σκοπίμως" κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής και οκτώ άνθρωποι αγνοούνται, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η οργάνωση.

"Πρόκειται για σκόπιμη επίθεση εναντίον εγκατάστασης παροχής ιατρικής φροντίδας. Η καταστροφή αυτού του νοσοκομείου στερεί την ιατρική περίθαλψη από 40.000 ανθρώπους σε αυτήν την πολεμική ζώνη", αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Μασιμιλιάνο Ρεμπαουντένγκο, επικεφαλής της αποστολής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Σύμφωνα με την οργάνωση, το νοσοκομείο επλήγη από τέσσερις πυραύλους κατά τη διάρκεια δύο αεροπορικών επιδρομών με απόσταση λίγων λεπτών. Δεν διευκρινίζεται η προέλευση του βομβαρδισμού. Νωρίτερα, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι, κατά τα φαινόμενα, επρόκειτο για ρωσικά αεροσκάφη και ότι εννέα άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, ανάμεσά τους και ένα παιδί.

Το νοσοκομείο είχε 54μελές προσωπικό και 30 κρεβάτια. Η χρηματοδότηση προερχόταν από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, όπως και το ιατρικό προσωπικό και ο εξοπλισμός.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συρία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συρία: Βομβάρδισαν νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα

SHARE: