Συρία: Τριάντα ένας άνθρωποι δολοφονήθηκαν από τις αρχές του 2021 στον καταυλισμό Αλ Χολ

Στρατιώτες στη Συρία
Στρατιώτες στη Συρία AP

Μαζικοί φόνοι έχουν γίνει στον καυταλισμό Αλ Χολ από τις αρχές του έτους μέχρι και σήμερα όπως τόνισε Κούρδος αξιωματούχος.

Τουλάχιστον 31 άνθρωποι έχουν δολοφονηθεί από τις αρχές του έτους στον καταυλισμό Αλ Χολ στη Συρία, που στεγάζει δεκάδες χιλιάδες εκτοπισμένους και μέλη οικογενειών των τζιχαντιστών, δήλωσε την Τετάρτη στο AFP Κούρδος αξιωματούχος.

Η αναζωπύρωση της βίας και των δολοφονιών, από τις οποίες δεν έχουν γλιτώσει εργαζόμενοι σε ανθρωπιστικές οργανώσεις, ώθησε την Τρίτη, τη μη κυβερνητική οργάνωση Γιατροί χωρίς Σύνορα (MSF) να ανακοινώσει την αναστολή των δραστηριοτήτων της στον καταυλισμό αυτό που βρίσκεται στη βορειοανατολική Συρία και τελεί υπό τον έλεγχο των κουρδικών δυνάμεων σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο ΟΗΕ προειδοποίησε πολλές φορές για αυξανόμενη επιδείνωση της κατάστασης ασφαλείας στον καταυλισμό, τον μεγαλύτερο στη Συρία.

"Από τις αρχές του 2021, 31 άνθρωποι σκοτώθηκαν, έξι από τους οποίους με τη συνδρομή αιχμηρού αντικειμένου, και οι υπόλοιποι από πυρά πιστολιών", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σεΐχ Μουστάφα, Κούρδος αξιωματούχος του στρατοπέδου.

"Πιστεύουμε πως πυρήνες του 'Ντάες' [η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος] βρίσκονται πίσω από τις δολοφονίες αυτές (...) που συμβαίνουν κυρίως στο τμήμα των Ιρακινών και σε εκείνο των Σύρων", πρόσθεσε, διευκρινίζοντας πως η πλειονότητα των δολοφονηθέντων ήταν Ιρακινοί.

Ο καταυλισμός στεγάζει σχεδόν 62.000 ανθρώπους, το 93% των οποίων είναι γυναίκες και παιδιά, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, κυρίως Σύροι και Ιρακινοί, αλλά και χιλιάδες ξένοι και τα παιδιά τους προερχόμενοι κυρίως από την Ευρώπη ή την Ασία, που είναι συγγενείς τζιχαντιστών του ΙΚ.

Τους τελευταίους μήνες έχουν σημειωθεί πολλά επεισόδια στον καταυλισμό με την εμπλοκή μερικές φορές οπαδών του ΙΚ, μεταξύ των οποίων προσπάθειες απόδρασης και επιθέσεις εναντίον φρουρών ή υπαλλήλων ΜΚΟ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συρία, Isis, Ιράκ
SHARE:

24Media Network