Τα διεθνή ΜΜΕ για την ΕΡΤ

Τα διεθνή ΜΜΕ για την ΕΡΤ

Εκτενή ρεπορτάζ για το "λουκέτο" στην ΕΡΤ φιλοξενούν τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία σε ολόκληρο τον κόσμο. Με συνεχή ροή μεταδίδουν συνεχώς την εικόνα από το κτήριο της Αγίας Παρασκευής. (Pics+Vid)

ΤΟ γύρο του κόσμου κάνει η είδηση του κλεισίματος της ΕΡΤ, με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης να μιλούν για απόφαση που προκαλεί ένταση στην ελληνική κυβέρνηση.

Ανταποκριτές διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων βρίσκονται στην Αθήνα και μεταδίδουν τα τελευταία νέα, ενώ μεταδίδονται συνεχώς εικόνες από το κτίριο της Αγίας Παρασκευής και τον κόσμο που βρίσκεται εκεί, προκειμένου να εκφράσει την αντίθεσή του στην απόφαση της κυβέρνησης.

Την είδηση αναμεταδίδουν τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία όπως BBC, France 24, Reuters, Bloomberg, Associated Press, αμερικανικά και ευρωπαϊκά ΜΜΕ, αλλά και τα social media.

"Η κυβέρνηση δηλώνει ότι θα λειτουργήσει και πάλι σε εβδομάδες η δημόσια τηλεόραση, ενώ οι διαμαρτυρίες διογκώνονται". Αυτός είναι ο τίτλος του πρακτορείου Reuters, το οποίο μεταδίδει τα τελευταία νέα μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ. Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η απόφαση για το "λουκέτο" στη δημόσια τηλεόραση έχει οδηγήσει σε έντονες αντιδράσεις από τη μεριά των δημοσιογράφων και των απλών πολιτών, ενώ φιλοξενεί και τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου, ο οποίος τόνισε στο πρακτορείο ότι η απόφαση είχε ληφθεί πριν από έξι εβδομάδες.

"Οι αντιδράσεις και οι διαμαρτυρίες μεταδίδονται παντού, εκτός από την Ελλάδα», αναφέρει σε δημοσίευμά του το Euronews και συμπληρώνει ότι πολύς κόσμος βρίσκεται έξω από το κτίριο της ΕΡΤ, προκειμένου να εκφράσει τον θυμό του για το "λουκέτο". Επίσης, διατυπώνει τον φόβο των συνδικάτων ότι μετά από αυτήν την ενέργεια από την πλευρά της κυβέρνησης, θα δημιουργηθεί προηγούμενο και για άλλους δημόσιους οργανισμούς.

Στο "ντόμινο" των εξελίξεων μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ αναφέρεται ο παρουσιαστής του CNN. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το αμερικανικό δίκτυο -το οποίο καλύπτει όλες τις εξελίξεις στη χώρα μας μετά την απόφαση της κυβέρνησης να βάλει "λουκέτο" στη δημόσια ραδιοτηλεόραση- λόγω των τελευταίων εξελίξεων απειλείται η κυβερνητική συνοχή.

"Μαύρες οθόνες στην Ελλάδα" είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ της Le Monde, η οποία παρακολουθεί στενά τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας μετά την απόφαση της κυβέρνησης για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Η ιστοσελίδα αναφέρεται στην μεγάλη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε χθες στο κτίριο της Αγίας Παρασκευής.

Στην 24ωρη γενική απεργία με αφορμή το "λουκέτο" στην Δημόσια Ραδιοτηλεόραση αναφέρεται και το δίκτυο AlJazeera, το οποίο τονίζει και ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ χαρακτήρισαν την απόφαση αυτή "απαράδεκτη". Αναφέρεται επίσης στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα.

"Χιλιάδες Έλληνες διαδήλωσαν την Πέμπτη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κατά του κλεισίματος της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης", αναφέρει σε ρεπορτάζ του το γερμανικό Spiegel, ενώ στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στη δήλωση του Γιάννη Στουρνάρα ότι θα επιβληθούν κυρώσεις σε όσους εκπέμπουν το σήμα της ΕΡΤ.

Στη χθεσινή γενική απεργία με αφορμή το "λουκέτο" στην ΕΡΤ αναφέρεται και η αγγλόφωνη έκδοση της Hurriyet, ενώ ενημερώνει και για το σχέδιο της κυβέρνησης για τη νέα Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

Την είδηση αναπαρήγαγαν και το αμερικανικό δίκτυο ABC News, το Foxnews, το Boston.com, το usnews.us, αλλά και μικρότερα μέσα όπως το anchoragedailynews.com και το alabamas13.com.

SHARE:

24Media Network