Ταχυδρόμησαν... σφαίρες

Ταχυδρόμησαν... σφαίρες

Δύο φάκελοι που περιείχαν σφαίρες εντοπίστηκαν στην Ιταλία. Παραλήπτες ο υπουργός Δικαιοσύνης και ο δήμαρχος της Ρώμης

Η ιταλική αστυνομία εντόπισε,το μεσημέρι, δυο πακέτα που περιείχαν σφαίρες και απευθύνονταν στον δήμαρχο της Ρώμης Τζάννι Αλεμάννο και στην νέο Ιταλίδα υπουργό δικαιοσύνης, Πάολα Σεβερίνο.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, την ευθύνη, για την συγκριμένη πράξη, ανέλαβε ο "πυρήνας Μάριο Γκαλέζι", ενώ για την αποστολή σφαίρας στον υπουργό δικαιοσύνης υπήρξε και μια δεύτερη ανάληψη ευθύνης, από μέρους της "Br + Fai x Pac".

Η πρώτη οργάνωση έχει υιοθετήσει το όνομα ενός τρομοκράτη των Ερυθρών ταξιαρχιών, που έχασε την ζωή του σε ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικό, σε τραίνο, το 2003. Η δεύτερη είναι εντελώς άγνωστη και η ταυτότητα και σύνθεσή της ερευνάται από τους εισαγγελείς.

Τα πρώτα αρχικά, όμως, σημαίνουν Ερυθρές Ταξιαρχίες (Br) και 'Ατυπη Αναρχική Ομοσπονδία(Fai).

O δήμαρχος της Ρώμης, Τζάννι Αλεμάννο, δήλωσε ότι "δεν πρόκειται να επιτρέψει σε κανέναν να τον εκφοβίσει" και ότι "θα συνεχίσει χωρίς κανέναν απολύτως δισταγμό το έργο του".

Σύμφωνα με τον Αλεμάννο, "υπάρχει μια μιμητική τάση που στοχεύει στο να εξασφαλίσει, στην δύσκολη αυτή στιγμή για την Ιταλία, τα περιθώρια ύπαρξης για τρομοκρατικές δράσεις".

Η εισαγγελία της Ρώμης, ξεκίνησε έρευνα για σοβαρή απειλή κατά του κοινωνικού συνόλου. Μετά την έκρηξη, πάντως, παγιδευμένου πακέτου στην διεύθυνση της υπηρεσίας φοροεισπράξεων Equitalia, στην Ρώμη, και τον τραυματισμό του διευθυντή της, την περασμένη Παρασκευή (με ανάληψη ευθύνης από την 'Ατυπη Αναρχική Ομοσπονδία ) η επιφυλακή είναι ύψιστη.

Τα δυο πακέτα με αναγραφόμενους παραλήπτες τον Τζάννι Αλεμάννο και την Πάολα Σεβερίνο, εντοπίσθηκαν στο κεντρικό ταχυδρομείο Σαν Σιλβέστρο, στην ιταλική πρωτεύουσα, χάρη στα αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

SHARE:

24Media Network