Ταϊλάνδη: Απαγορεύτηκαν οι ερωτικές σκηνές στις ταινίες λόγω του κορονοϊού

Ταϊλάνδη: Απαγορεύτηκαν οι ερωτικές σκηνές στις ταινίες λόγω του κορονοϊού
Γυρίσματα ταινίας με μέτρα προστασίας (φωτογραφία αρχείου) Shutterstock

Όι σκηνοθέτες και οι ηθοποιοί ταινιών στην Ταϊλάνδη προσαρμόστηκαν στα νέα δεδομένα. Ποιους κανόνες ακολουθούν και πώς γίνονται τα γυρίσματα.

Η κινηματογραφική βιομηχανία της Ταϊλάνδης έχει λάβει οδηγίες να μην γυρίζει πλέον σκηνές που προϋποθέτουν στενή επαφή, όπως είναι οι ερωτικές σκηνές ή οι σκηνές μάχης, για να αποφευχθεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Καθώς οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης συνεχίζουν να χαλαρώνουν τα μέτρα περιορισμού σε όλη την Ταϊλάνδη, οι εταιρείες παραγωγής κλήθηκαν να προσαρμόσουν το έργο τους στη νέα πραγματικότητα, ώστε αυτό να συμμορφώνονται με τους κανόνες κοινωνικής απόστασης.

Όπως αναφέρει ο The Guardian, σύμφωνα με τις οδηγίες που εκδόθηκαν από τον Yupha Thawiwattanakit Bowon, Αναπληρωτή Μόνιμο Γραμματέα Πολιτισμού, οι σκηνοθέτες πρέπει να εργάζονται σε καλά αεριζόμενους χώρους, με όχι περισσότερα από 50 μέλη του προσωπικού. Ειδικά εφέ και συγκεκριμένες γωνίες κάμερας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν στην απεικόνιση σκηνών που συνήθως απαιτούν οικειότητα ή επαφή και όλοι οι άνθρωποι εκτός κάμερας πρέπει να φορούν μάσκα.

Άλλα μέτρα για τον περιορισμό του κινδύνου μόλυνσης περιλαμβάνουν τον έλεγχο των ηθοποιών και των ατόμων του προσωπικού, κατά την άφιξή τους στα γυρίσματα, για συμπτώματα του Covid-19, ενώ πρέπει να είναι βέβαιο πως υπάρχει άμεση πρόσβαση σε σαπούνι στον χώρο και ότι τα σετ καθαρίζονται καλά.

Παράλληλα, οι άνθρωποι πρέπει να παραμένουν σε απόσταση τουλάχιστον ενός με δύο μέτρων, ανέφερε η Thai PBS, ενώ πρέπει να καταγράφονται τα στοιχεία των υπαλλήλων, ώστε, σε περίπτωση που εμφανιστεί μια λοίμωξη, να εντοπιστούν τα άτομα.

Η Ταϊλάνδη έχει χαλαρώσει τα μέτρα καραντίνας τις τελευταίες εβδομάδες καθώς το ποσοστό νέων μολύνσεων έχει μειωθεί. Την Κυριακή, τα πολυκαταστήματα άνοιξαν για πρώτη φορά από τον Μάρτιο, δημιουργώντας μεγάλες ουρές πελατών εξωτερικά εμπορικά κέντρα.

Επίσης, πλέον επιτρέπεται στα εστιατόρια να υποδεχτούν ξανά πελάτες, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν εφαρμοστεί μέτρα κοινωνικής απόστασης. Παράλληλα, η βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας έχει μειωθεί κατά μία ώρα και ισχύει από τις 23:00 έως τις 04:00.

Σημειώνεται πως τα μέτρα περιορισμού συνέβαλαν στη μείωση του αριθμού των νέων κρουσμάτων, αλλά έπληξαν σημαντικά την οικονομία της χώρας, η οποία συρρικνώθηκε με τον υψηλότερο ρυθμό σε οκτώ χρόνια, το πρώτο τρίμηνο. Συνολικά, η Ταϊλάνδη κατέγραψε 56 θανάτους και 3.033 περιπτώσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα