Ταϊλάνδη: Απέκτησαν πατρίδα οι “Αγριόχοιροι”

Ταϊλάνδη: Απέκτησαν πατρίδα οι “Αγριόχοιροι”
Τα μέλη των "Αγριόχοιρων" που δεν είχαν πατρίδα, έγιναν Ταϊλανδοί (Chiang Rai Public Relations Office via AP) AP

Σε ειδική τελετή, χορηγήθηκε ιθαγένεια σε τρία παιδιά και τον προπονητή της ομάδας που εγκλωβίστηκαν σε σπηλιά στην Ταϊλάνδη.

Tρία παιδιά και ο προπονητής που είχαν εγκλωβιστεί σε σπηλιά της Ταϊλάνδης και διασώθηκαν στην Ταϊλάνδη, έπειτα από επιχείρηση στην οποία μετείχαν οι καλύτεροι δύτες από όλον τον κόσμο, απέκτησαν πατρίδα.

Σε τελετή στο Chiang Rai, ο επικεφαλής της περιφέρειας αναγνώρισε την ταϊλανδική υπηκοότητα στους Ardoon Sam-aon, Mongkol Boompiam, Ponchai Khamluang και τον 25χρονο προπονητή των “Αγριόχοιρων”, Ake Chanthawong. Τα τέσσερα αυτά άτομα ήταν απάτριδες. Υπηκοότητα απέκτησε και ένα ακόμα παιδί, παίκτης της ομάδας που δεν ήταν σπηλιά.

Ο Ardoon ήταν ο 14χρονος που γνώριζε αγγλικά και ενημέρωσε τους διασώστες για τα μέλη που είχαν εγκλωβιστεί και την κατάσταση τους. Όταν διασώθηκαν, οι αρχές είχαν ενημερώσει πως θα δώσουν υπηκοότητα στα αγόρια που δεν είχαν. Παράλληλα, απέκτησαν και κοινωνική πρόνοια, μαζί και την άδεια να ταξιδεύουν.

Τα 12 από τα δεκατρία αγόρια (εξαιρέθηκε ένα που ήταν Χριστιανός) πέρασαν μια εβδομάδα, σε μοναστήρι Βουδιστών και έκαναν τα πρώτα βήματα για να γίνουν μοναχοί, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης στους διασώστες τους και στη μνήμη του Saman Kunan, του βετεράνου Ταϊλανδού πεζοναύτη που έχασε τη ζωή του στην επιχείρηση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα