Ταϊλανδός σε ψυχωσική κρίση έκοψε τα γεννητικά του όργανα

Ταϊλανδός σε ψυχωσική κρίση έκοψε τα γεννητικά του όργανα
Ο ακρωτηριασμός του πέους, κατά τη διάρκεια ψυχωσικού επεισοδίου, δεν είναι κάτι το πρωτόγνωρο. Σπάνια αναφέρονται ακρωτηριασμοί, έπειτα από χρήση κάνναβης. iStock

Tαϊλανδός διακομίστηκε στο νοσοκομείο, αφότου ακρωτηρίασε το πέος του σε ψυχωσική κρίση που ακολούθησε τη χρήση της κάνναβης.

Ένας Ταϊλανδός που είχε πάει σε ‘συνεδρία καπνίσματος κάνναβης‘ (το bong session περιλαμβάνει τουλάχιστον δυο άτομα) έπαθε “σπάνιο επεισόδιο ψύχωσης” που προκαλεί η ουσία που πήρε και “προχώρησε σε πλήρη ακρωτηριασμό του πέους του” με ψαλίδι. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο με συμπτώματα παραληρήματος, τα οποία ‘εξαφανίστηκαν’ λίγη ώρα μετά. Οι γιατροί δεν προχώρησαν σε επανασύνδεση.

Το συμβάν αυτό αναφέρθηκε λεπτομερώς σε έγγραφο που δημοσιεύτηκε την Κυριακή 30/1, στο περιοδικό Journal of Medical Case Reports από γιατρούς του Πανεπιστημίου Chiang Mai, της Ταϊλάνδης.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν, ο 23χρονος φέρεται να είναι τακτικός χρήστης κάνναβης την τελευταία διετία. Είχε διακόψει ωστόσο, για το τελευταίο τρίμηνο, μέχρι την παρουσία του στο bong session, όπου έκανε χρήση δυο γραμμαρίων κάνναβης.

Δυο ώρες μετά, άρχισε να έχει μια ανεπιθύμητη στύση, που συνοδεύτηκε με έντονο και επίμονο οξύ πόνο στο πέος, ενώ όπως ανέφερε “η βάλανος μου φαινόταν παραμορφωμένη”. Σε μια προσπάθεια να απαλλαγεί από τον πόνο, έπιασε ένα ψαλίδι και “έκοψα το δέρμα του πέους, αρκετές φορές”, ώσπου έκοψε το πέος τελείως. Ο ακρωτηριασμός είχε ως συνέπεια την αιμορραγία και τη διακομιδή του στο νοσοκομείο, όπου του έδωσαν αντιβιοτικά και του παρείχαν αντιτετανικό ορό. Οι γιατροί στα επείγοντα σταμάτησαν την αιμορραγία, καθάρισαν το τραύμα και στη συνέχεια υποβλήθηκε σε επέμβαση για να δημιουργηθεί ένα νέο ‘άνοιγμα’, ώστε να μπορεί να ουρεί -από την ουρήθρα του. Το πέος ανακτήθηκε, εν τούτοις είχε πολλά μικρόβια (είχε πάνω ουκ ολίγα μυρμήγκια) και κρίθηκε ως πολύ εύθραυστο για να ανακατασκευαστεί και να επανατοποθετηθεί.

Δεδομένων των όσων έγιναν, η ψυχολογική κατάσταση του τραυματία κρίθηκε ως καλή. Ομολόγησε πως είχε οπτικές και ακουστικές παραισθήσεις. Για παράδειγμα, έβλεπε κινούμενες σκιές και άκουγε πουλιά. Δεν ήταν αυτοκτονικός και ενημέρωσε ότι δεν υπήρχε ιστορικό κατάθλιψης ή άλλου θέματος που να σχετίζεται με τη χρήση ναρκωτικών. Ο 23χρονος νοσηλεύτηκε για δύο εβδομάδες και του χορηγήθηκαν αντιψυχωσικά. Μετά το εξιτήριο του, δεν ανέφερε άλλο παραληρηματικό σύμπτωμα. Οι γιατροί διέγνωσαν πως είχε πάθει ψυχωσική διαταραχή, που προκαλείται από ουσίες. Πρόσθεσαν και ότι ο ακρωτηριασμός του πέους, κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, δεν είναι κάτι το πρωτόγνωρο “αν και αναφέρονται σπάνια”. Ακόμα πιο σπάνια αναφέρονται ακρωτηριασμοί, έπειτα από χρήση κάνναβης.

“Συνοπτικά, η ψύχωση που προκαλείται από την κάνναβη είναι μια αρνητική επίδραση της κάνναβης, που μπορεί να οδηγήσει σε εξασθενημένη κρίση και απροσδόκητο αυτοτραυματισμό” έγραψαν οι γιατροί.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα