Ταλιμπάν: “Καμία γυναίκα δεν μπορεί να είναι υπουργός, πρέπει μόνο να γεννούν”

Ταλιμπάν: “Καμία γυναίκα δεν μπορεί να είναι υπουργός, πρέπει μόνο να γεννούν”
Αφγανές γυναίκες διαδηλώνουν στην Καμπούλ 2021 Wali Sabawoon/AP Photo

Παρά τις υποσχέσεις για κυβέρνηση χωρίς αποκλεισμούς, οι Ταλιμπάν αποκλείουν τις γυναίκες και από τις υπουργικές θέσεις και τις προορίζουν μόνο για να γεννούν παιδιά.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο με τον εκπρόσωπο των Ταλιμπάν, Sayed Zekrullah Hashimi, ο οποίος φαίνεται να δηλώνει πως οι γυναίκες δεν θα αναλάβουν ποτέ καμία υπουργική θέση στην κυβέρνηση, καθώς όπως εξήγησε αποτελεί για εκείνες ένα “βάρος το οποίο δεν μπορούν να σηκώσουν“, αντιθέτως “θα πρέπει να γεννούν“.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο TOLO News, ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν διεμήνυσε πως “οι Ταλιμπάν δεν θεωρούν τις γυναίκες το μισό της κοινωνίας” και ότι το να επιτραπεί σε μια γυναίκα να γίνει υπουργός της κυβέρνησης θα ήταν σαν “να βάζει κάτι στο λαιμό της που δεν μπορεί να κουβαλήσει”.

Στο βίντεο που μεταδίδει η MailOnline, o Hashimi ξεκαθαρίζει πως οι γυναίκες οι οποίες διαδηλώνουν στους δρόμους του Αφγανιστάν δεν είναι γυναίκες του Αφγανιστάν. “Οι Αφγανές είναι εκείνες που δίνουν ζωή στους ανθρώπους του Αφγανιστάν και τους εκπαιδεύουν στα ήθη του Ισλάμ”.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται εν μέσω φημών που θέλουν τους Ταλιμπάν να πραγματοποιούν τα επίσημα εγκαίνια της νέας τους κυβέρνησης το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου, ανήμερα της συμπλήρωσης των 20 ετών από το τρομοκρατικό χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους τον Σεπτέμβριο του 2001, “τρολάροντας” έτσι τις ΗΠΑ που ετοιμάζονται να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα