Ταλιμπάν: “Θα επαναφέρουμε τις εκτελέσεις και τους ακρωτηριασμούς” λέει ανώτερος αξιωματούχος

Ταλιμπάν: “Θα επαναφέρουμε τις εκτελέσεις και τους ακρωτηριασμούς” λέει ανώτερος αξιωματούχος
Ο Νουρουντίν Τουραμπί 2021 Felipe Dana / Associated Press

Αρχίζουν να φαίνονται τα σημάδια της διακυβέρνησης των Ταλιμπάν από τη δεκαετία του 1990, πίσω από το προσωπείο που επέδειξαν μετά την ανακατάληψη του Αφγανιστάν. Υψηλό στέλεχος και επικεφαλής των φυλακών έδωσε το στίγμα για την ακραία εφαρμογή του ισλαμικού νόμου.

Παρά το ήπιο πρόσωπο και την “έξωθεν καλή μαρτυρία” προς τη διεθνή κοινότητα με τις αρχικές εξαγγελίες του Αυγούστου, είναι πλέον προφανές ότι οι Ταλιμπάν προτίθενται να εφαρμόσουν την ακραία επιβολή του ισλαμικού νόμου, με το τελευταίο δείγμα να αποτυπώνεται στα λόγια ανώτατου αξιωματούχου τους.

Ο μουλάς Νουραντίν Τουραμπί, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο AP News προανήγγειλε την επιστροφή των ακραίων ποινών, δηλαδή των εκτελέσεων και των ακρωτηριασμών για όσους δεν υπακούν τον νόμο της Σαρία. Ακόμη κι αν προσπάθησε να παρουσιάσει μία εικόνα εξομάλυνσης ανάμεσα στις αρχές της συντηρητικής διακυβέρνησης (από τη δεκαετία του 1990) και την ανάγκη διαύλου με τη διεθνή κοινότητα, λέγοντας πως “οι ποινές αυτές δεν θα επιβάλλονται δημόσια όπως στην προηγούμενη διακυβέρνηση”, ξεκαθάρισε προς πάσα επικριτική κατεύθυνση πως “κανείς δεν θα μας πει ποιοι πρέπει να είναι οι νόμοι μας”.

Όπως αναφέρει το BBC, o νυν επικεφαλής των φυλακών στο Αφγανιστάν και ένα από τα παλαιότερα στελέχη των Ταλιμπάν κατέστησε σαφές πως τέτοιες ακραίες τιμωρίες “είναι απαραίτητες για την ασφάλεια”, επιβεβαιώνοντας τους φόβους που εκφράστηκαν από την επάνοδό τους στη χώρας μέχρι σήμερα, όπως οι πρόσφατες προειδοποιήσεις της Human Rights Watch που ανέφερε ότι “αναζητούν γυναίκες υψηλού κύρους, αρνούνται την ελεύθερη κυκλοφορία των γυναικών στους δρόμους και επιβάλλουν υποχρεωτικό ενδυματολογικό κώδικα”.

Υπενθυμίζεται πως, πριν από την κατάληψη της εξουσίας, ένα άλλο στέλεχός τους, είχε δηλώσει πως “στη Σαρία μας, είναι ξεκάθαρο ότι όσοι ανύπαντροι κάνουν σεξ, είτε αγόρια είτε κορίτσια, η τιμωρία τους θα είναι 100 δημόσια μαστιγώματα”, ενώ για τους έγγαμους η ποινή θα είναι “λιθοβολισμός μέχρι θανάτου”. Όσο για την κλοπή; “Αν αποδειχτεί, τότε το χέρι τους θα πρέπει να κοπεί”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version