Ταξιδιωτική σύσταση ΗΠΑ: Ξανασκεφτείτε το ταξίδι στην Ελλάδα

Ταξιδιωτική σύσταση ΗΠΑ: Ξανασκεφτείτε το ταξίδι στην Ελλάδα
Άρση μέτρων μετακίνησεων στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος Eurokinissi

Να "ξανασκεφτούν" το ταξίδι στην χώρα μας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού συμβουλεύει τους Αμερικανούς πολίτες το State Department

Ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα, εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού, εξέδωσε το State Department, καλώντας τους Αμερικανούς πολίτες να “ξανασκεφτούν” το ταξίδι στη χώρα μας.

Η οδηγία του αμερικανικού ΥΠΕΞ παραπέμπει στις κατευθύνσεις του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών(CDC), το οποίο συστήνει την αποφυγή των μη απαραίτητων ταξιδιών προς την Ελλάδα, ενώ προτείνει την αποφυγή ακόμη και των απαραίτητων ταξιδιών για άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Το CDC υπογραμμίζει ότι ο κίνδυνος της COVID-19 στην Ελλάδα είναι υψηλός, αναφέροντας παράλληλα ότι εάν κάποιος αρρωστήσε, ή χρειαστεί ιατρική φροντίδα στην χώρα μας, μπορεί οι διαθέσιμοι πόροι να είναι περιορισμένοι. 

Όπως αναφέρει το αμερικανικό ΚΕΕΛΠΝΟ, αν κάποιος αμερικανός αρρωστήσει κατά την παραμονή του στο εξωτερικό μπορεί να χρειαστεί να τεθεί σε καραντίνα ή να μην του επιτραπεί η είσοδος στις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι να αναρρώσει πλήρως.

Η Ελλάδα, τις τελευταίες ημέρες, βιώνει μία νέα έξαρση της πανδημίας του νέου κορονοϊού. Την Πέμπτη ανακοινώθηκαν 153 νέα κρούσματα, ο δεύτερος υψηλότερος αριθμός που καταγράφεται στη χώρα από την έναρξη της πανδημίας.  Ήδη, στο νησί του Πόρου έχουν ληφθεί έκτακτα μέτρα, τα οποία περιλαμβάνουν την χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους και το κλείσιμο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα