Τέλος εποχής: Έκλεισε το Athens Cafe

Τέλος εποχής: Έκλεισε το Athens Cafe

Συναισθήματα μελαγχολίας σε χιλιάδες ομογενείς της Νέας Υόρκης, ιδίως της παλαιότερης γενιάς, προκάλεσε η είδηση του "λουκέτου" στο πασίγνωστο Athens Cafe της Αστόρια, μετά από πολλά χρόνια λειτουργίας. Τι θα λειτουργήσει στην θέση του

Λίγα μέτρα πριν τον σταθμό των τρένων N και Q στην 30η Λεωφόρο της Αστόρια , αποτελούσε πάντα την εύκολη και οικεία λύση: Ένα φραπέ σε πλαστικό και στα γρήγορα για τους βιαστικούς, ένας πιο περιποιημένος και σε γυάλινο για τους πιο χαλαρούς. Γλυκά και συνταγές από την Ελλάδα, σέρβις στα ελληνικά.

Με άλλα λόγια: Το απόλυτο στέκι του Έλληνα μετανάστη. Όμως, το πλήρωμα του χρόνου έφτασε και το διαχρονικό Athens Cafe αποτελεί παρελθόν. Έκλεισε αθόρυβα, αιφνιδιάζοντας κατά ένα ποσοστό το κοινό. Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι διεργασίες για το "τέλος εποχής" λάμβαναν χώρα εδώ και αρκετό καιρό, έστω κι αν υπήρχαν διάφορες φήμες για την "επόμενη ημέρα".

Ποιος θα εκμεταλλευτεί τον χώρο με τον οποίο ταυτίστηκαν οι Έλληνες του Queens; Δημοσιεύματα τοπικών sites της Αστόρια θέλουν την εξαγορά του ενοικιαστηρίου συμβολαίου του καταστήματος από Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο Μανχάταν, οι οποίοι φέρονται να προσανατολίζονται στην λειτουργία ενός εστιατορίου, αδιευκρίνιστων μέχρι στιγμής χαρακτηριστικών. Τόσο ο διακριτικός τίτλος του νέου μαγαζιού, όσο και η ακριβής λειτουργική μορφή του, δεν είναι ακόμη ευρύτερα γνωστοί, σίγουρα όμως δεν θα μείνουν μυστήριο για πολύ καιρό.

Το σίγουρο είναι πως με την αναστολή λειτουργίας του Athens Cafe μπαίνει τέλος σε μια ολόκληρη εποχή για την "ελληνική" 30η Λεωφόρο της Αστόρια, η οποία, ωστόσο, διατηρεί κι άλλα καφέ ιδιοκτησίας ομογενών (Grand Cafe, Avenue, Flo κ.ά.) έστω κι αν έχουν σαφώς πιο νεανικό χαρακτήρα.

Θυμηθείτε την κατάσταση που επικρατούσε στο Athens Cafe σε ημέρες αθλητικών γεγονότων στο ρεπορτάζ του New Greek TV για τον αγώνα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κολομβία.

Πηγή: newgreektv.com

SHARE:

24Media Network