Τέλος το εμπάργκο όπλων προς το Ιράν παρά την αντίδραση των ΗΠΑ

Πυρηνικός σταθμός στο Ιράν
Πυρηνικός σταθμός στο Ιράν AP

Το Ιράν απαλάσσεται από το εμπάργκο όπλων το οποίο είχε επιβληθεί πριν από 13 χρόνια.

Το εμπάργκο όπλων στο Ιράν, που ίσχυε για 13 χρόνια και ανάγκαζε τη χώρα σε αληχημείες για την ενίσχυση της αμυντικής της ισχύος, έληξε την Κυριακή.

Οι ΗΠΑ δεν το ήθελαν αλλά οι χώρες που είχαν υπογράψει τη Συμφωνία του 2015 προχώρησαν κανονικά και έτσι από την Κυριακή το Ιράν, τουλάχιστον θεωρητικά, θα μπορεί να εισάγει νόμιμα όπλα και οπλικά συστήματα όπως και οι υπόλοιπες χώρες του κόσμου.

Από την Κυριακή 18/10 στις 07:00 το πρωί και για 72 ώρες δείτε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ στο News 24/7 το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ "Golden Dawn Girls" (Τα Κορίτσια της Χρυσής Αυγής)

Ρωσία και Κίνα αναμένεται να είναι οι χώρες που θα συνάψουν τέτοιου είδους σχέσεις με το Ιράν αν και όχι άμεσα λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης της Ισλαμικής δημοκρατίας και της απειλής περαιτέρω κυρώσεων από πλευράς των Αμερικανών.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση από την πλευρά της αλλά και η Μεγάλη Βρετανία θα διατηρήσουν το δικό τους εμπάργκο, ωστόσο το καλοκαίρι διαχώρισαν τη θέση τους από τις ΗΠΑ που ήθελε να επιβάλλει ένα πλήρες πλέγμα κυρώσεων στο Ιράν, παρά τη Συμφωνία του 2015, από την οποία βέβαια οι ΗΠΑ έχουν αποσυρθεί μετά από επιλογή του Ντόναλντ Τραμπ.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ιράν, ΗΠΑ
SHARE:

24Media Network