Τενερίφη: Αυτό είναι το εξωτικό μέρος που γυρίζεται το Love Island

Τενερίφη: Αυτό είναι το εξωτικό μέρος που γυρίζεται το Love Island
Τενερίφη Getty Images/iStockphoto

Η Τενερίφη αποτελεί το μεγαλύτερο από τα επτά Κανάρια Νησιά και το πολυπληθέστερο της Ισπανίας. Δείτε το πανέμορφο μέρος που γυρίζεται το νέο ριάλιτι του ΣΚΑΪ, Love Island.

Στην Τενερίφη πραγματοποιούνται τα γυρίσματα του Love Island, του νέου ριάλιτι αγάπης του ΣΚΑΪ, με παρουσιάστρια την Ηλιάνα Παπαγεωργίου.

Πρόκειται για νησί της Ισπανίας, το μεγαλύτερο από τα επτά Κανάρια Νησιά στον Ατλαντικό απέναντι από τις ακτές της Βορείου Αφρικής. Ο πληθυσμός της ανέρχεται στους 879.333 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2011 ενώ αποτελεί το πολυπληθέστερο νησί της Ισπανίας.

Η Σάντα Κρουθ ντε Τενερίφε είναι η πρωτεύουσα του νησιού και έδρα της cabildo insular (κυβέρνηση του νησιού). Είναι επίσης η συμπρωτεύουσα της αυτόνομης κοινότητας των Καναρίων Νήσων μαζί με την Λας Πάλμας Δε Γκραν Κανάρια, μαζί με την οποία μοιράζεται τους κυβερνητικούς θεσμούς όπως την Προεδρία, το Κοινοβούλιο και τα Υπουργεία. Το νησί είναι η έδρα του «Πανεπιστημίου Λα Λαγούνα» που ιδρύθηκε το 1792.

Όπως και τα υπόλοιπα γειτονικά νησιά, έτσι κι η Τενερίφη είναι ηφαιστειογενούς προέλευσης. Η τελευταία από τις εκρήξεις που δημιούργησαν το νησί έγινε πριν περίπου 3,5 εκατομμύρια έτη.

Τενερίφη Getty Images/iStockphoto

Η Τενερίφη παρουσιάζει ένα ήπιο και ξηρό κλίμα καθόλη τη διάρκεια του έτους στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού ενώ στα μεγαλύτερα υψόμετρα το κλίμα είναι δροσερότερο με μεγαλύτερες βροχοπτώσεις, με μια μέση ετήσια θερμοκρασία περίπου στους 21.5°C στα θερμότερα σημεία του νησιού.

Τενερίφη Getty Images/iStockphoto

Τενερίφη Getty Images

Πριν από την άφιξη των Ισπανών κατακτητών, το νησί κατοικήθηκε από τους Γουάντσε. Ζούσαν στα νησιά για πάνω από 2.000 χρόνια, μέχρι το δέκατο πέμπτο αιώνα οπότε υποτάχθηκαν από τους Ισπανούς κατακτητές. Ήρθαν από τη Βόρεια Αφρική και είχαν πλούσια μυθολογία, με πολλούς θεούς και δαίμονες. Επίσης, ειδικά στην Τενερίφη, μουμιοποιούσαν τους νεκρούς τους.

Το 1792 ιδρύθηκε το Πανεπιστήμιο της Λα Λαγούνα, το πρώτο πανεπιστήμιο του αρχιπελάγους. Το 1822 η Σάντα Κρουθ ντε Τενερίφε κηρύσσεται πρωτεύουσα των Καναρίων Νήσων.

Τενερίφη Getty Images/iStockphoto

Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού είναι καθολικοί, αλλά υπάρχουν και μεγάλες κοινότητες Μουσουλμάνων, Εβραίων και Ινδουιστών. Κάθε χρόνο τον Αύγουστο πραγματοποιείται προσκύνημα των πιστών σε ολόκληρο το αρχιπέλαγος στη Βασιλική της Κανδελάριας, όπου τιμάται η Παναγία της Κανδελάριας, προστάτιδα των Καναρίων Νήσων.

Τενερίφη Getty Images/iStockphoto

Τενερίφη Getty Images/iStockphoto

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα