Επτά νεκροί στην Ιταλία από την κακοκαιρία – Κάτω από το νερό το 75% της Βενετίας

Επτά νεκροί στην Ιταλία από την κακοκαιρία – Κάτω από το νερό το 75% της Βενετίας
Αστυνομικοί στην πλημμυρισμένη Βενετία Twitter/@GDTraveltips

Καταστροφές και θανάτους έχει προκαλέσει στην Ιταλία το κύμα σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει την χώρα.

Επτά  άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην Ιταλία από το κύμα σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει όλη την χώρα. Στην πόλη Φροζινόνε, εκατό χιλιόμετρα έξω από την Ρώμη, δυο άνθρωποι πέθαναν μέσα στο αυτοκίνητό τους, το οποίο καταπλακώθηκε από πεύκο. Στην Νάπολη, ένας νέος είκοσι ενός ετών έχασε την ζωή του, πάντα εξαιτίας πτώσης δέντρου. Δυο άνθρωποι πέθαναν από κατάρρευση δέντρου στην παραθαλάσσια περιοχή της Τερατσίνα, ενώ ένας άλλος άνδρας έχασε την ζωή του έξω από τη Βενετία.

Στη βόρεια πόλη Σαβόνα, κοντά στην Γένοβα, μια γυναίκα έχασε την ζωή της εξαιτίας ανεμοστρόβιλου, όταν αντικείμενο τη χτύπησε με μεγάλη σφοδρότητα στο πρόσωπο.

Πλημμύρισε η Βενετία

Στην Βενετία σημειώθηκε και πάλι το φαινόμενο της παλίρροιας, και αποφασίστηκε να διακοπεί η κυκλοφορία των πλωτών λεωφορείων. Συνολικά, το 75% της πόλης πλημμύρισε, με τουρίστες και κατοίκους να χρησιμοποιούν κατάλληλες βάρκες προκειμένου να μετακινηθούν στους δρόμους της πόλης.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, τα υποβρύχια φράγματα που βρίσκονται υπό κατασκευή θα μπορούσαν να είχαν αποτρέψει την πλημμύρα, όμως το έργο βρίσκεται επί έτη ανολοκλήρωτο εξαιτίας του υψηλού κόστους και σκανδάλων διαφθοράς.

 

Κλειστά τα σχολεία στη Ρώμη

Στην Ρώμη, σήμερα, τα σχολεία παρέμειναν κλειστά και ο σφοδρός άνεμος προκάλεσε την πτώση πολλών κορμών και κλαδιών δέντρων, με σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Με απόφαση του ιταλού πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε, η Πολιτική Προστασία τέθηκε σε επιφυλακή σε όλες τις περιφέρειες της χώρας. Πολλές σιδηροδρομικές συνδέσεις αντιμετωπίζουν προβλήματα (όπως στην περίπτωση της γραμμής Ρώμης-Μιλάνου), εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Στην ευρύτερη περιοχή της Νάπολης, λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης έκλεισε προσωρινά η αρχαιολογική περιοχή της Πομπηίας, ενώ έχουν διακοπεί και οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις με το μικρό νησί της Ίσκια. Στην πόλη Μπέργκαμο, έξω από το Μιλάνο, τέλος, από την βροχή πλημμύρισε παιδικός σταθμός και τετρακόσιοι άνθρωποι (προσωπικό και μικροί μαθητές), εγκατέλειψαν το κτήριο με την βοήθεια των πυροσβεστών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα