Τέξας: Ο δράστης είχε στείλει μηνύματα στην πεθερά του πριν από το μακελειό στην εκκλησία

A law enforcement official walks past the First Baptist Church of Sutherland Springs, the scene of a mass shooting, Sunday, Nov. 5, 2017, in Sutherland Springs, Texas. (AP Photo/Eric Gay)
A law enforcement official walks past the First Baptist Church of Sutherland Springs, the scene of a mass shooting, Sunday, Nov. 5, 2017, in Sutherland Springs, Texas. (AP Photo/Eric Gay) AP

Οι αρχές αποκλείουν πλέον το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας καθώς καθίσταται όλο και πιο σαφές ότι μια ενδοοικογενειακή διένεξη οδήγησε το δράστη στη "σφαγή" 26 αθώων σε εκκλησία του Τέξας

Μια οικογενειακή διένεξη όπλισε κατά πάσα πιθανότητα το χέρι του Ντέβιν Πάτρικ Κέλεϊ ο οποίος την Κυριακή σκότωσε 26 ανθρώπους μέσα σε μια εκκλησία στο Τέξας, όπως ανακοίνωσε ο Μάρτιν Φρίμαν, ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας της Πολιτείας.

"Υπήρχαν διαφορές στην οικογένεια" είπε ο Φρίμαν, προσθέτοντας ότι η πεθερά του 26χρονου Κέλεϊ εκκλησιαζόταν στον συγκεκριμένο ναό των Βαπτιστών στο Σάδερλαντ Σπρινγκς. "Η πεθερά πήγαινε στην εκκλησία. Ξέρουμε ότι εκείνος έστειλε απειλητικά... ότι εκείνη είχε λάβει απειλητικά μηνύματα από αυτόν", πρόσθεσε.

Ο δράστης μπήκε στην εκκλησία φορώντας μάσκα και αλεξίσφαιρο γιλέκο. Άνοιξε πυρ εναντίον των πιστών που βρίσκονταν εκεί με ένα τουφέκι Ruger AR-556.

ADVERTISING

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Φρίμαν είπε ότι υπάρχει ένα βίντεο μέσα από την εκκλησία αλλά δεν ήταν έτοιμος να μιλήσει για όσα δείχνουν οι εικόνες αυτές.

Κατά τη διάρκεια της καταδίωξής του, στη συνέχεια, από δύο πολίτες, ο νεαρός άνδρας τηλεφώνησε στον πατέρα του και του είπε ότι τον είχαν πυροβολήσει.

Ο Κέλεϊ είχε τουλάχιστον τρία όπλα, το τουφέκι το οποίο βρέθηκε κατόπιν μέσα στην εκκλησία καθώς και δύο περίστροφα που βρέθηκαν μέσα στο αυτοκίνητό του. Σύμφωνα με τον σερίφη Τζο Τάκιτ, ο δράστης πέταξε το τουφέκι μετά από "σύντομη" ανταλλαγή πυρών με έναν κάτοικο της περιοχής, τον Στίβεν Γουίλφορντ, τον άνθρωπο που στη συνέχεια τον καταδίωξε, με τη βοήθεια ενός περαστικού οδηγού.

Δεν έχει διευκρινιστεί προς το παρόν αν του είχε απαγορευτεί η κατοχή όπλου με βάση τους όρους της απόταξής του από τον στρατό.

Ένας αξιωματούχος του FBI είπε εξάλλου ότι η ομοσπονδιακή αστυνομία δεν διεξάγει έρευνα για τρομοκρατία σε σχέση με τη σφαγή στην εκκλησία του Σάδερλαντ Σπρινγκς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μακελειό σε εκκλησία στο Τέξας: Ενδοοικογενειακές διαφορές όπλισαν το χέρι του δράστη;

SHARE:

24Media Network