Θάνατος 'μυστήριο' στις ΗΠΑ. Σάντρα Μπλαντ, η 28χρονη που δεν έβγαλε φλας και πέθανε στο κελί της

Θάνατος 'μυστήριο' στις ΗΠΑ. Σάντρα Μπλαντ, η 28χρονη που δεν έβγαλε φλας και πέθανε στο κελί της

Μια τραγική υπόθεση συγκλονίζει τις ΗΠΑ. Ερωτηματικά για τον θάνατο 28χρονης Αφροαμερικανής η οποία βρέθηκε κρεμασμένη στο κελί της, τρεις μέρες μετά τη σύλληψή της (Vid+Pics)

Τραγική και μυστηριώδης σειρά περιστατικών πλαισιώνει το θάνατο της 28χρονης Σάντρα Μπλάντ, η οποία βρέθηκε κρεμασμένη στο κελί της.

Η Τροχαία είχε σταματήσει την 28χρονη επειδή επειδή δεν έβγαλε φλας και τρεις ημέρες μετά τη σύλληψή της βρέθηκε στο κελί της νεκρή.

Σύμφωνα με δηλώσεις του εισαγγελέα της κομητείας Γουόλερ, τα τραύματα που έφερε η σορός της νεαρής Αφροαμερικανής, συμφωνούν με την εκδοχή της αυτοκτονίας.

Όπως προκύπτει από την νεκροτομή που διενεργήθηκε στη σορό της, τα σημάδια στον λαιμό της 28χρονης Σάντρα Μπλαντ υποδηλώνουν ότι η νεαρή αυτοκτόνησε, δήλωσε ο εισαγγελέας Γουόρεν Ντίπρααμ.

Μάλιστα, ο ίδιος είπε ότι περίπου 30 χαρακιές στον αριστερό της καρπό ενδέχεται να προκλήθηκαν από την ίδια μερικές εβδομάδες πριν από τον θάνατό της στις 13 Ιουλίου, τρεις ημέρες μετά τη σύλληψή της.

Στους καρπούς της έφερε και σημάδια τα οποία ενδεχομένως να προκλήθηκαν από τις χειροπέδες που της πέρασαν οι αστυνομικοί όταν την συνέλαβαν, είπε ο εισαγγελέας επισημαίνοντας ότι δεν πρόκειται για "αμυντικά τραύματα", κάτι που διαπιστώνεται σε περιπτώσεις ανθρωποκτονίας.

Επιπλέον, κατά την νεκροτομή ανιχνεύτηκαν υψηλά επίπεδα μαριχουάνας, αλλά οι αρχές θα ζητήσουν τη διενέργεια περισσότερων εξετάσεων προκειμένου να διακριβωθεί πότε και τι ποσότητες του ναρκωτικού είχε καπνίσει ή καταπιεί η Μπλαντ, τόνισε ο εισαγγελέας.

Θάνατος 'μυστήριο' στις ΗΠΑ. Σάντρα Μπλαντ, η 28χρονη που δεν έβγαλε φλας και πέθανε στο κελί της

Βίντεο με τη σύλληψή της έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές

Οι αρχές του Τέξας έδωσαν την Τετάρτη στη δημοσιότητα το βίντεο με τη σύλληψη της άοπλης Μπλαντ από λευκό αστυνομικό κατά τη διάρκεια οδικού ελέγχου ρουτίνας.

Οι εικόνες της σύλληψής της προέρχονται από την ενσωματωμένη κάμερα στο όχημα του λευκού αστυνομικού, ο οποίος αρχικά σταμάτησε τη νεαρή γυναίκα, επιπλήττοντάς της ότι δεν είχε βγάλει φλας, ενώ άλλαζε λωρίδα κυκλοφορίας.

Οι τόνοι ανεβαίνουν τότε μεταξύ του αστυνομικού και της οδηγού. Η νεαρή γυναίκα αρνείται να βγει από το αυτοκίνητό της. Ο αστυνομικός κραδαίνει κάτι που μοιάζει με taser, δηλαδή όπλο ηλεκτρικής εκκένωσης, στη συνέχεια βγάζει δια της βίας τη γυναίκα από το αυτοκίνητό της, πριν της περάσει χειροπέδες.

Το περιστατικό συνεχίζεται κοντά στο αυτοκίνητο, αλλά εκτός του οπτικού πεδίου της κάμερας, ενώ ακούγονται κραυγές και ύβρεις της γυναίκας που κατηγορεί τον αστυνομικό ότι της χτύπησε το κεφάλι στο έδαφος.

Ο αστυνομικός κατηγορεί τη γυναίκα ότι τον χτύπησε και ότι προέβαλε αντίσταση κατά τη σύλληψή της.

Αντιφάσεις στα έγγραφα της φυλακής

Μετά το βίντεο της σύλληψής της, οι αρχές του Τέξας έδωσαν στη δημοσιότητα τα έγγραφα από το κρατητήριο στο οποίο βρισκόταν η αφροαμερικανή Σάντρα Μπλαντ.

Αν και τα έγγραφα αναφέρουν ότι η Μπλαντ είχε κάνει στο παρελθόν απόπειρα αυτοκτονίας, περιέχουν ωστόσο αριθμό αντιφάσεων για το εάν η 28χρονη έπρεπε να κριθεί "επικίνδυνη για αυτοκτονία" και το εάν έπαιρνε φάρμακα.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητά, η Μπλαντ ανέφερε στους υπαλλήλους της φυλακής ότι έπασχε από επιληψία. Σε ξεχωριστό ερωτηματολόγιο ειδικά για το αν υπάρχει κίνδυνος αυτοκτονίας, αναφέρεται ότι η Μπλαντ είπε στους υπαλλήλους πως έπαιρνε το φάρμακο Keppra.

Σε άλλο έγγραφο όμως, το οποίο συμπληρώνεται από τον ίδιο τον κρατούμενο και έχει την υπογραφή της Μπλαντ, στο ερώτημα εάν η 28χρονη παίρνει φάρμακα η απάντηση είναι «όχι».

Σύμφωνα με τα έγγραφα, η Μπλαντ είχε κάνει νωρίτερα απόπειρα αυτοκτονίας μετά από αποτυχημένη εγκυμοσύνη, αλλά παράλληλα δεν είχε αυτοκτονικό ιδεασμό τον καιρό της σύλληψής της ούτε και κρίθηκε επικίνδυνη για αυτοκτονία από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Εάν είχε κριθεί επικίνδυνη για αυτοκτονία, τα μέτρα ασφαλείας θα ήταν διαφορετικά και φρουρός θα περνούσε ανά 15λεπτο από το κελί της (αντί για κάθε ώρα). Μάλιστα, οι αντιφάσεις συνεχίζονται: Σε ένα από τα έγγραφα αναφέρεται πως η Μπλαντ είχε πάρει χάπια το 2015 για να βάλει τέλος στη ζωή της μετά το περιστατικό με την εγκυμοσύνη. Ξεχωριστό έγγραφο αναφέρει όμως ότι η απόπειρα είχε γίνει το 2014.

Σε ένα από τα έγγραφα αναφέρεται ότι Μπλαντ δεν έκανε σκέψεις αυτοκτονίας τον τελευταίο χρόνο, όμως σε άλλο έγγραφο αναφέρεται το αντίθετο!

Οικογένεια Μπλαντ: Δεν είχε αυτοκτονικές τάσεις

Η οικογένειά της, πάντως, υποστηρίζει ότι η Μπλαντ δεν είχε αυτοκτονικές τάσεις κι ήταν ενθουσιασμένη που θα ξεκινούσε καινούργια δουλειά στο πανεπιστήμιο Prairie View. Παραδέχονται, πάντως, την ύπαρξη ανάρτησης στη σελίδα της 28χρονης στο Facebook στην οποία η ίδια έκανε λόγο για κατάθλιψη.

Από την πλευρά της, η αδελφή της, η Σάρον Κούπερ, υποστηρίζει ότι η 28χρονη δεν είχε λάβει ποτέ θεραπεία για κατάθλιψη, αλλά είχε αποβάλει τον Μάιο του 2014, την εποχή δηλαδή που σύμφωνα με τις απαντήσεις της στο ερωτηματολόγιο των σωφρονιστικών αρχών είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει με χάπια.

Θάνατος 'μυστήριο' στις ΗΠΑ. Σάντρα Μπλαντ, η 28χρονη που δεν έβγαλε φλας και πέθανε στο κελί της

Τις συνθήκες θανάτου της ερευνούν τόσο οι αρχές του Τέξας όσο και το FBI.

SHARE:

24Media Network