Θετικός στον κορονοϊό ο υπουργός Υγείας της Βραζιλίας – Έτρωγε πίτσα με τον ανεμβολίαστο Μπολσονάρο

Θετικός στον κορονοϊό ο υπουργός Υγείας της Βραζιλίας – Έτρωγε πίτσα με τον ανεμβολίαστο Μπολσονάρο
Twitter

Θετικός στον κορονοϊό ο υπουργός Υγείας της Βραζιλίας, μετά από συναντήσεις με υψηλόβαθμα πρόσωπα στη Νέα Υόρκη. Είχε συνοδεύσει τον Μπολσονάρο στην πολυσυζητημένη έξοδο για πίτσα στο πεζοδρόμιο.

Στην απομόνωση ο υπουργός Υγείας της Βραζιλίας, Μαρσέλο Κεϊρόγκα, αφού βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του Ζαΐρ Μπολσονάρο, το πρωί της Τρίτης.

Ο βραζιλιάνος υπουργός Υγείας, διαπιστώθηκε ότι νοσεί από τον ιό κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Νέα Υόρκη όπου συνοδεύει τον πρόεδρο της Βραζιλίας στην 76η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, τα υπόλοιπα μέλη της βραζιλιάνικης αντιπροσωπείας είναι αρνητικά στον ιό.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Νέα Υόρκη, ο Κεϊρόγκα συναντήθηκε με μια σειρά από υψηλόβαθμα πολιτικά πρόσωπα, με πρώτο και καλύτερο τον ανεμβολίαστο Μπολσονάρο, μαζί με τον οποίο απόλαυσε και την πολυσυζητημένη πίτσα στο πεζοδρόμιο.

Όπως δήλωσε στο CNN Brasil την Τρίτη, ο βραζιλιάνος υπουργός θα τεθεί σε καραντίνα στη Νέα Υόρκη για 14 ημέρες και δεν θα φύγει από τις Ηνωμένες Πολιτείες με τα υπόλοιπα μέλη της αντιπροσωπείας. Ορισμένα μέλη της αντιπροσωπείας ακύρωσαν τη συμμετοχή τους λόγω του κινδύνου να μολύνουν τους ομόλογούς τους, είπε ο Κεϊρόγκα.

Παράλληλα, η διάγνωση του βραζιλιάνου υπουργού Υγείας έγινε 24 ώρες μετά τη συνάντηση με τον Μπόρις Τζόνσον, χωρίς μάσκα, καθώς και άλλους βρετανούς αξιωματούχους στη Νέα Υόρκη.

Ο Κεϊρόγκα, ο οποίος καθόταν κοντά στον Τζόνσον και την υπουργό Εξωτερικών, Λιζ Τρας, τη Δευτέρα.

Ο Κεϊρόγκα, καρδιολόγος, είναι ο τέταρτος υπουργός Υγείας της Βραζιλίας από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού. Διορίστηκε νωρίτερα φέτος.

Είχε εμβολιαστεί με το κινεζικό εμβόλιο CoronaVac, είπε ο υπουργός την περασμένη εβδομάδα. Δεν έχει διευκρινίσει το πότε ακριβώς έκανε την δόση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα