Θουριγγία: Καλπάζει η αριστερά μετά την "ανίερη" συμμαχία δεξιάς-ακροδεξιάς

O πρώην επικεφαλής της κυβέρνησης της Θουριγγίας και μέλος του Die Linke, Μπόντο Ράμελοφ
O πρώην επικεφαλής της κυβέρνησης της Θουριγγίας και μέλος του Die Linke, Μπόντο Ράμελοφ AP

Η συμμαχία που επιχείρησαν στη Θουριγγία δεξιά και άκρα δεξιά έβγαλε ευνοημένη στις δημοσκοπήσεις την αριστερά

Το κόμμα της γερμανικής αριστεράς (Die Linke), το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) και οι Πράσινοι (Die Gruenen) θα επιτύγχαναν την απόλυτη πλειοψηφία με 53% σε περίπτωση που διεξάγονταν νέες εκλογές στη Θουριγγία, σύμφωνα με δημοσκόπηση των ραδιοτηλεοπτικών δικτύων RTL και ntv.

Και τα τρία αυτά κόμματα - που συγκροτούσαν τον πρώην κυβερνητικό συνασπισμό- θα αύξαναν το ποσοστό τους σε σχέση με τις εκλογές του Οκτωβρίου 2019, σύμφωνα με έρευνα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από το ερευνητικό ίδρυμα Forsa για λογαριασμό του RTL και του ntv.

Το κόμμα της Αριστεράς θα είχε τη μεγαλύτερη άνοδο και θα μπορούσε να κερδίσει έως έξι ποσοστιαίες μονάδες αυξάνοντας το ποσοστό του στο 37%. Το SPD θα ψήφιζε το 9% (+0,8%) των πολιτών, τους Πράσινους το 7% (+1,8%), ενώ το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (ΑfD) θα επέλεγε το 24% (+0,6%) των ψηφοφόρων.

Oι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) θα ήταν οι μεγάλοι χαμένοι αφού θα τους ψήφιζε μόνο το 12%, δηλαδή 10% λιγότεροι ψηφοφόροι σε σχέση με τις περασμένες εκλογές στο ανατολικογερμανικό κρατίδιο. Οι Φιλελεύθεροι (FDP), οι οποίοι είχαν καταφέρει να αποσπάσουν το 5% (το όριο για την είσοδο ενός κόμματος στο κοινοβούλιο, τοπικό και εθνικό) θα ελάμβαναν 4% και αυτή τη φορά δεν θα εξασφάλιζαν την είσοδό τους στο κοινοβούλιο.

Σχεδόν τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι ο υποψήφιος των Φιλελευθέρων (FDP) Τόμας Κέμεριχ δεν θα έπρεπε να είχε αποδεχθεί την εκλογή του ως πρωθυπουργού με την υποστήριξη του AfD.

Τέλος το 64% των ερωτηθέντων εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός της Θουριγγίας Μπόντο Ράμελοφ (Αριστερά / Die Linke) δεν είναι πλέον επικεφαλής της κυβέρνησης.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γερμανία
SHARE:

Κορονοϊός

UPDATES

Ειδήσεις, αναλύσεις, αριθμοί και όλες οι εξελίξεις για την εξάπλωση του COVID-19 στον πλανήτη. Κάθε μέρα στο email σου.

Εγγραφη

24Media Network