Τι κοινό έχουν Τζον Λένον και Τσε Γκεβάρα; (Πάντως όχι την κιθάρα)

Τι κοινό έχουν Τζον Λένον και Τσε Γκεβάρα; (Πάντως όχι την κιθάρα)
Λένον και Τσε παίζουν μαζί κιθάρα; ellinika hoaxes

Και οι δύο υπήρξαν "μορφές" που άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους τις τελευταίες δεκαετίες. Μια φωτογραφία τους απεικονίζει να παίζουν μαζί κιθάρα, κάτι που δεν συνέβη ποτέ. Κι όμως, Τζον Λένον και Τσε Γκεβάρα έχουν κάτι "κοινό" στη ζωή τους: Την 9η Οκτωβρίου.

Η 9η Οκτωβρίου υπήρξε ημερομηνία σταθμός, τόσο για τον Τζον Λένον, όσο και για τον Τσε Γκεβάρα. Στις 9 Οκτωβρίου του 1940 γεννήθηκε στο Λίβερπουλ ο θρυλικός μουσικός και συνιδρυτής των Beatles. Στις 9 Οκτωβρίου 1967 δολοφονήθηκε ο εμβληματικός αντάρτης και επαναστάτης. Και οι δύο άνδρες υπήρξαν σύμβολα, ιδιαίτερα στις ταραγμένες δεκαετίες του ’60 και του ’70. Κάποιοι θα ήθελαν πολύ να έχουν συναντηθεί και να έχουν παίξει μαζί μουσική. Και προσπάθησαν να μας πείσουν γι αυτό. Αυτό είναι όμως κάτι που δεν συνέβη ποτέ.

Εδώ και χρόνια – ιδιαίτερα στο Ίντερνευ και τα social media – κυκλοφορεί μια φωτογραφία που παρουσιάζει τον Τζον Λένον να παίζει μουσική με την κιθάρα του, με τον Τσε Γκεβάρα να τον “σιγοντάρει” καθισμένος απέναντί του, κρατώντας κι αυτός τη δική του κιθάρα.

Η φωτογραφία αυτή βρίθει συμβολισμών και η ιστορική της αξία θα ήταν τεράστια. Αν ήταν αληθινή… Μπορεί οι πιο ευκολόπιστοι να πίστεψαν αυτό που έβλεπαν και οι πιο (αθεράπευτα) ρομαντικοί να ήθελαν πολύ να το πιστέψουν, όμως αυτή η συνάντηση δεν συνέβη ποτέ.

Πριν αναλάβουν δράση οι ειδικοί για να πιστοποιήσουν τη γνησιότητα ή όχι της φωτογραφίας, η αλήθεια κρύβεται τόσο καιρό μπροστά μας και είναι ορατή με γυμνό μάτι… Ο Τσε Γκεβάρα δολοφονήθηκε το 1967, όταν ο Τζον Λένον ήταν μόλις 27 χρονών. Και αυτός που βλέπουμε στη φωτό δεν είναι σίγουρα ο 27χρονος Λένον του 1967.

Όπως μας ενημερώνουν τα “Ελληνικά Hoaxes” η φωτογραφία αυτή είναι προϊόν επεξεργασίας. Και ο “Τσε” της πραγματικής φωτογραφίας είναι ο κιθαρίστας Wayne Tex Gabriel που συνόδευσε τον Λένον σε περιοδεία το 1972… Τον οποίο κάποιοι αφαίρεσαν ψηφιακά για να δημιουργήσουν μία ακόμη “fake” διαδικτυακή ιστορία…

Η πραγματική φωτογραφία ellinika hoaxes

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα