TikTok: Αντιδράσεις και “αντίο” από τους χρήστες, μετά τις δηλώσεις Τραμπ

TikTok: Αντιδράσεις και “αντίο” από τους χρήστες, μετά τις δηλώσεις Τραμπ
Χρήστης του TikTok @skincarebyhyram

Οι διάσημοι χρήστες του TikTok αποχαιρετούν τους ακολούθους τους. Πώς αντέδρασαν όταν έμαθαν πως η εφαρμογή θα απαγορευτεί στις ΗΠΑ με εντολή Τραμπ.

Αναστατωμένος είναι ο κόσμος του TikTok στις ΗΠΑ, μετά την ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ πως σκοπεύει να απαγορεύσει το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης στη χώρα. 

Ο αμερικανός πρόεδρος δεν διευκρίνισε το πώς θα γίνει αυτό, ωστόσο υποστήριξε ότι έχει τη δικαιοδοσία να το κάνει, καθώς η Ουάσινγκτον θεωρεί ότι το TikTok χρησιμοποιείται από τις κινεζικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Η εφαρμογή εκτιμάται ότι χρησιμοποιείται από περισσότερα από 80 εκατομμύρια άτομα στις ΗΠΑ. Επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν βίντεο μεταξύ 15 και 60 δευτερολέπτων, πολλά από τα οποία συγκεντρώνουν εκατομμύρια προβολές μετά την κυκλοφορία τους στο Twitter.

Όπως αναφέρει το Independent, τα νέα δυσαρέστησαν τους χρήστες της εφαρμογής και ειδικά εκείνους που είναι διάσημοι στο Tik Tok και θεωρούνται “stars” στο συγκεκριμένο μέσο δικτύωσης, καθώς διαθέτουν εκατομμύρια ακολούθους.

@tonylopez

Insta: Lopez_tony Twitter: lopez__tony youtube: Lopezbrothers

♬ original sound – tonylopez

Πολλοί εξ αυτών αντέδρασαν στις ανακοινώσεις του Τραμπ και έσπευσαν να ανεβάσουν βίντεο στο λογαριασμό τους, σχολιάζοντας την είδηση. Άλλοι με δάκρυα στα μάτια αποχαιρέτησαν τους ακολούθους τους και άλλοι έσπευσαν να τους ζητήσουν να τους ακολουθήσουν στο Instagram, ώστε να κρατήσουν επαφή.

Για παράδειγμα, η Dixie D’Amelio, η οποία διαθέτει εκατομμύρια ακολούθους, αντέδρασε στις ειδήσεις δημοσιεύοντας ένα βίντεο με τον εαυτό της να κοιτάζει την κάμερα, εμφανώς αναστατωμένη, καθώς έπαιζε το τραγούδι της “Be Happy”. 

Ο Charlie, ο οποίος είναι ο πιο δημοφιλής χρήστης του TikTok με 75,1 εκατομμύρια followers, δεν έχει ακόμη σχολιάσει τις δηλώσεις του Τραμπ.

Ένας άλλος χρήστης, ο Tony Lopez, προέτρεψε τους 21 εκατομμύρια οπαδούς του να τον ακολουθήσουν σε άλλες εφαρμογές κοινωνικών μέσων δικτύωσης. 

Ο Skincarebyhyram, ο οποίος ειδικεύεται στα βίντεο περιποίησης και ομορφιάς, ευχαρίστησε τους πέντε εκατομμύρια followers του που έκαναν τη «ζωή του απίστευτη τους τελευταίους πέντε μήνες». «Θα μου λείψουν τα πρόσωπά σας και τα γέλια μας», πρόσθεσε συγκινημένος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα