Τηλεφωνική επικοινωνία Μέι με Τραμπ και Μέρκελ

Τηλεφωνική επικοινωνία Μέι με Τραμπ και Μέρκελ
President Donald Trump and British Prime Minister Theresa May walk along the colonnades of the White House in Washington, Friday, Jan. 27, 2017. (AP Photo/Pablo Martinez Monsivais) AP

Μετά το αίτημα για πρόωρες εκλογές η Βρετανίδα πρωθυπουργός είχε ξεχωριστές τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον πρόεδρο των ΗΠΑ και Ευρωπαίους ηγέτες

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι επικοινώνησε με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, την Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και άλλους ευρωπαίους ηγέτες, καθώς ζήτησε σήμερα από το κοινοβούλιο να στηρίξει το αίτημά της για προκήρυξη πρόωρων εκλογών στις 8 Ιουνίου, ανέφερε ένας εκπρόσωπος της σήμερα.

«Η πρωθυπουργός είχε ξεχωριστές τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον πρόεδρο Τραμπ, την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και τον Ιρλανδό πρωθυπουργό Έντα Κένι», ανέφερε ο εκπρόσωπος με ανακοίνωση του, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Σημειώνεται πως η πρώτη δημοσκόπηση αμέσως μετά την δημοσιοποίηση του αιτήματος για εκλογές, σε δείγμα 1.000 προσώπων, που διενήργησε η εταιρεία ICM και η εφημερίδα Guardian δίνει στους Συντηρητικούς ποσοστό 46%, δύο μονάδες περισσότερες σε σύγκριση με προηγούμενη δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα το Σαββατοκύριακο. Το Εργατικό Κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό 25% και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες 11%.

Φωτό: AP Photo/Pablo Martinez Monsivais

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα