Τηλεφωνημα Ομπάμα - Μέρκελ. Ο Λιου καλεί ΕΕ-ΔΝΤ να ψάξουν λύση

Τηλεφωνημα Ομπάμα - Μέρκελ. Ο Λιου καλεί ΕΕ-ΔΝΤ να ψάξουν λύση

Ο πρόεδρος Ομπάμα και η καγκελάριος Μέρκελ συμφώνησαν ότι έχει "κρίσιμη σημασία" να συνεχίσει η Ελλάδα την ανάπτυξή της εντός της Ευρωζώνης. Παρέμβαση Λιου για επανεκκίνηση διαπραγματεύσεων

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, σε συνομιλίες που είχαν σήμερα σχετικά με τις εξελίξεις στην Ελλάδα, συμφώνησαν ότι έχει "κρίσιμη σημασία" να καταβληθούν προσπάθειες για να υπάρξει επιστροφή σε έναν δρόμο ο οποίος θα επιτρέψει στην Ελλάδα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και την ανάπτυξή της εντός της Ευρωζώνης, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Οι οικονομικές ομάδες του Ομπάμα και της Μέρκελ παρακολουθούν την κατάσταση στην Ελλάδα και θα παραμείνουν σε στενή επαφή, πρόσθεσε η αμερικανική προεδρία.

Νέα έκκληση από Τζακ Λιου

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου κάλεσε τους ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να συνεχίσουν να εργάζονται από κοινού για μια "βιώσιμη λύση" για την Ελλάδα και την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας εντός της ευρωζώνης.

Ο Τζακ Λιού μίλησε τηλεφωνικά χθες, Σάββατο, με κορυφαίους αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας και της Γαλλίας και η διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.

Σ' αυτές τις τηλεφωνικές επαφές, ο αμερικανός υπουργός είπε ότι είναι "σημαντικό για όλες τις πλευρές να συνεχίσουν να εργάζονται για την επίτευξη μιας λύσης, περιλαμβανομένης μιας συζήτησης για ενδεχόμενη ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας, στο διάστημα έως το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου", προστίθεται στην ανακοίνωση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μπαράκ Ομπάμα, Άνγκελα Μέρκελ
SHARE:

24Media Network