Τύμπανα Πολέμου στην Μαύρη Θάλασσα: Πυρά Ρωσίας κατά ουκρανικών πλοίων

Τύμπανα Πολέμου στην Μαύρη Θάλασσα: Πυρά Ρωσίας κατά ουκρανικών πλοίων
Ρωσικό εμπορικό πλοίο, κάτω από τη γέφυρα του Κερτς, προκειμένου να εμποδισει την διέλευση ουκρανικών πλεούμενων. AP

Ότι άνοιξε πυρ κατηγορεί την Ρωσία του πολεμικό ναυτικό της Ουκρανίας και η ένταση μεταξύ των δύο χωρών αυξάνεται κατακόρυφα στην περιοχή.

Αυξάνονται οι εντάσεις στην Μαύρη Θάλασσα και στο στενό του Κερτς που χωρίζει την Κριμαία από την Ρωσία, με το πολεμικό ναυτικό της Ουκρανίας να κατηγορεί σήμερα τη Ρωσία μέλη των ειδικών της δυνάμεων κατέλαβαν τρία πλοία του, αφού άνοιξαν πυρ εναντίον τους στη Μαύρη Θάλασσα, πλήττοντας ένα πλοίο και τραυματίζοντας δύο του πληρώματος.

Η ανακοίνωση του πολεμικού ναυτικού της Ουκρανίας στη σελίδα του στο Facebook, έρχεται έπειτα από προηγούμενη που έκανε λόγο για πυρά των Ρώσων κατά των ουκρανικών πλοίων και σε μια ημέρα αυξημένης έντασης κατά τη διάρκεια της οποίας η Ρωσία είχε εμποδίσει τρία ουκρανικά πλοία να εισέλθουν στη Θάλασσα του Αζόφ μέσω του Στενού του Κερτς, τοποθετώντας ένα τεράστιο εμπορικό πλοίο κάτω από μια γέφυρα που ελέγχει η Μόσχα.

To ρωσικό RT, αναφέρει ότι ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη βρίσκονται στο σημείο έτοιμα να παρέμβουν, ενώ κάνει λόγο και για πέντε ουκρανικά πλοία του Πολεμικού Ναυτικού τα οποία πλησιάζουν το στενό.

Η ρωσική κυβέρνηση δεν απάντησε άμεσα στις κατηγορίες, αλλά ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλέστηκαν την ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφαλείας της Ρωσίας FSB να λέει ότι διαθέτει αδιάσειστες αποδείξεις ότι η Ουκρανία ενορχήστρωσε αυτό που αποκάλεσε “μια πρόκληση” και σύντομα θα δώσουν στη δημοσιότητα τις αποδείξεις.

Την ίδια ώρα, από το συμβούλιο εθνικής ασφαλείας της Ουκρανίας έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος της χώρας Πέτρο Ποροσένκο ζήτησε να συγκληθεί το στρατιωτικό συμβούλιο για να συζητηθεί η κατάσταση.

FSB: Τα πλοία του πολεμικού ναυτικού της Ουκρανίας που κατευθύνονταν στον πορθμό του Κερτς επιστρέφουν στο Μπερντιάνσκ

Τρία πλοία του πολεμικού ναυτικού της Ουκρανίας, που είχαν φύγει από το ουκρανικό λιμάνι Μπερντιάνσκ και κατευθύνονταν στον πορθμό του Κερτς, επιστρέφουν αυτή τη στιγμή στο Μπερντιάνσκ, λέει από την πλευρά της η ομοσπονδιακή υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB).

Νωρίτερα σήμερα, τα πολεμικά πλοία της Ουκρανίας διέσχισαν τα θαλάσσια σύνορα της Ρωσίας, εισήλθαν σε περιοχή που ήταν προσωρινά κλειστή, εντός των ρωσικών υδάτων, και κατευθύνονταν από τη Μαύρη Θάλασσα προς το στενό του Κερτς, σύμφωνα με την FSB.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα