Το ειρωνικό tweet του Trump για τη διαδήλωση των Κίτρινων Γιλέκων στο Παρίσι

Κίτρινα γιλέκα: Πρώτες συγκρούσεις στα Ηλύσια Πεδία-Εκτιμήσεις για 1 εκ. στο δρόμο
Κίτρινα γιλέκα: Πρώτες συγκρούσεις στα Ηλύσια Πεδία-Εκτιμήσεις για 1 εκ. στο δρόμο AP

Από το πρωί του Σαββάτου τα Ηλύσια Πεδία έχουν γίνει πεδίο μάχης, με τον αμερικανό πρόεδρο Τραμπ να κάνει για άλλη μια φορά τα ειρωνικά του σχόλια.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μαζική διαδήλωση του κινήματος των Κίτρινων Γιλέκων: επεισόδια, ρίψη δακρυγόνων και εκατοντάδες προληπτικές συλλήψεις, τη στιγμή που η Γαλλία βρίσκεται σε επιφυλακή σε ολόκληρη την επικράτειά της.

O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε στα γεγονότα γράφοντας ένα άκρως ειρωνικό tweet, κάτι το οποίο συνηθίζει άλλωστε, μέσω του οποίου "τα ρίχνει" στη συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή και για την ενίσχυση των παροχών προς τις αναπτυσσόμενες χώρες.

Το πιο έντονο στοιχείο ειρωνείας, ίσως, στο σύντομο tweet του, είναι η φράση "Θέλουμε Τραμπ!" που θεωρεί ότι φωνάζουν στη Γαλλία.

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε δώσει το "παρών" στη Σύνοδο, αλλά είχε αποχωρήσει από τις συζητήσεις για τις χρηματοδοτήσεις, ενώ έχει αποσύρει τη χώρα του από τη συμφωνία του Παρισιού.

Άλλωστε, έχει υποστηρίξει ανοιχτά πως η συμφωνία του Παρισιού είναι καταδικασμένη σε αποτυχία.

Προ ολίγων ημερών είχε σχολιάσει ξανά στο twitter:

"Είμαι χαρούμενος που ο φίλος μου Εμανουέλ Μακρόν και οι διαδηλωτές στο Παρίσι συμφώνησαν με το συμπέρασμα στο οποίο είχα καταλήξει πριν από δύο χρόνια. Η συμφωνία του Παρισιού έχει μοιραία ελαττώματα διότι προκαλεί αύξηση των τιμών της ενέργειας στις υπεύθυνες χώρες, ενώ ξεπλένει ορισμένες από αυτές που μολύνουν χειρότερα σε όλο τον κόσμο".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τραμπ, Κίτρινα Γιλέκα, Γαλλία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

LIVE: Κίτρινα Γιλέκα: 125.000 διαδηλωτές στους δρόμους της Γαλλίας - 1.385 προσαγωγές

Φωτογραφίες: Επεισόδια και δακρυγόνα στο Παρίσι

Καθηγητής για Κίτρινα Γιλέκα: Είμαστε σε κατάσταση πολέμου - Άρματα στο δρόμο

SHARE:

24Media Network