Το εξώφυλλο του Charlie Hebdo για τις Βρυξέλλες που διχάζει. ‘Μπαμπά που είσαι; Είμαι παντού’

default image

Το εξώφυλλο του γνωστού γαλλικού σατιρικού περιοδικού "Charlie Hebdo" που κυκλοφορεί σήμερα, 30 Μαρτίου, σχολιάζει την τρομοκρατική επίθεση στο Βέλγιο και προκαλεί αντιδράσεις

Σωρεία αντιδράσεων έχει προκαλέσει το νέο εξώφυλλο του σατιρικού Charlie Hebdo που κυκλοφορεί σήμερα, καθώς επέλεξε να σχολιάσει με έναν αμφιλεγόμενο τρόπο τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

Στο εξώφυλλο “φιγουράρει” ο γνωστός Βέλγος τραγουδιστής, Stromae, ή μάλλον για την ακρίβεια, η καρικατούρα του. Το concept είναι παρωδία ενός γνωστού κομματιού του.

Το σκίτσο με φόντο την βελγική σημαία, συνοδεύεται από την ερώτηση “Papas ou t’es?”. “Μπαμπά που είσαι;”, δηλαδή στα ελληνικά, από τον τίτλο του τραγουδιού “Papaoutai”.

Γύρω από τον τραγουδιστή υπάρχουν ανθρώπινα μέλη, τα οποία απαντούν: “εδώ, εδώ”, “εκεί”, “και εκεί επίσης”. Παράλληλα, σχολιάζεται το μπέρδεμα που επικρατεί στο Βέλγιο μετά τις επιθέσεις σε αεροδρόμιο και μετρό, σε ό,τι αφορά τους δράστες και τους υπόπτους. “Το Βέλγιο σε σύγχυση”, αναγράφεται χαρακτηριστικά.

Το εξώφυλλο:

 

Ο στόχος του περιοδικού είναι να προκαλεί πάντα, ακόμα και μετά την τρομοκρατική επίθεση στην οποία τα θύματα των τζιχαντιστών, ήταν οι ίδιοι οι σκιτσογράφοι του. Το ίδιο κάνει και τώρα με μαύρο χιούμορ, το οποίο πάντως σόκαρε την κοινή γνώμη και προκάλεσε πολλαπλές αντιδράσεις.

Πολλοί έκαναν λόγο για ασέβεια, ενώ άλλοι εκτίμησαν πως μέσω του εξωφύλλου αποδίδεται σωστά η βιαιότητα του κόσμου που ζούμε.

Θυμίζουμε πως το Charlie Hebdo έγινε στόχος τζιχαντιστών στις 7 Ιανουαρίου του 2015, εξαιτίας των σκίτσων για τον Μωάμεθ. Στην εν λόγω επίθεση είχαν χάσει τη ζωή τους 12 άνθρωποι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα