Το Ισλαμικό Κράτος απειλεί να ανατινάξει το Big Ben

Το Ισλαμικό Κράτος απειλεί να ανατινάξει το Big Ben
SITE

Ευθείες απειλές κατά των Βρετανών εξαπολύουν οι τζιχαντιστές, απειλώντας ακόμη και να ανατινάξουν το Big Ben στο νέο προπαγανδιστικό υλικό τους

“Θα καταστρέψουμε τη χώρα σας” προειδοποιεί το Ισλαμικό Κράτος, σε μία ακόμη αφίσα που έχει ως στόχο να σπείρει τον τρόμο ενόψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων.

Στην αφίσα απεικονίζεται ένας “μαχητής” του ISIS, ζωσμένος με εκρηκτικά και κρατώντας ένα αυτόματο όπλο, δίπλα σε μία βρετανική σημαία που φλέγεται, ενώ στο πίσω μέρος το πιο εμβληματικό μνημείο της βρετανικής πρωτεύουσας, το Big Ben, είναι επίσης παραδομένο στις φλόγες, καθώς έχει μόλις… ανατιναχθεί.

“Θα καταστρέψουμε τη χώρα μας, όπως καταστρέψατε τη δική μας χώρα”, είναι το μήνυμα που συνοδεύει τη νέα απειλή των τζιχαντιστών.

Τις τελευταίες ημέρες, το Ισλαμικό Κράτος παίζει με τα νεύρα των δυτικών ενόψει των Χριστουγέννων, με σειρά απειλητικών μηνυμάτων. Μεταξύ αυτών, ένας Άγιος Βασίλης δίπλα σε εκρηκτικά να παρακολουθεί την εορταστική Times Square στη Νέα Υόρκη, αλλά και ανάλογες εικόνες με τζιχαντιστές να ετοιμάζονται να διαλύσουν το εορταστικό κλίμα σε Λονδίνο, Παρίσι και Βατικανό, με απειλές στα αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά.

Σε όλη την Ευρώπη, αλλά και στις ΗΠΑ, έχουν ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για όλη την εορταστική περίοδο, προς αποφυγή ενδεχόμενων επιθέσεων, όπως αυτή που έγινε πέρυσι στη Χριστουγεννιάτικη Αγορά του Βερολίνου με φορτηγό που έπεσε στο πλήθος, αφήνοντας πίσω 12 νεκρούς.

SITE

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα