Το mea culpa του Μάικ Πενς για τη μη χρήση μάσκας

Το mea culpa του Μάικ Πενς για τη μη χρήση μάσκας
Ο Μάικ Πενς AP Photo/Jim Mone

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Μάικ Πενς δήλωσε ότι έκανε λάθος που δεν φόρεσε μάσκα κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο Mayo Clinic.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς δήλωσε ότι έκανε λάθος που δεν φόρεσε μάσκα όταν επισκέφθηκε ασθενείς στο νοσοκομείο Mayo Clinic στη Μινεσότα την προηγούμενη εβδομάδα.

Την κίνηση του Πενς επέκριναν πολλοί, εκτιμώντας ότι υπονομεύει τις προσπάθειες περιορισμού της εξάπλωσης της επιδημίας του κορονοϊού, από την οποία έχουν πεθάνει περισσότεροι από 67.000 άνθρωποι στις ΗΠΑ. Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος είναι επικεφαλής της ομάδας αντιμετώπισης της κρίσης της covid-19 του Λευκού Οίκου.

Στις ΗΠΑ το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) συνιστά την κάλυψη του προσώπου στους δημόσιους χώρους όπου είναι δύσκολο να τηρηθεί η κοινωνική απόσταση, όπως τα καταστήματα.

Στη διάρκεια εμφάνισής του σε εκδήλωση μαζί με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ που μεταδόθηκε από το Fox News, ο Πενς παραδέχθηκε ότι, αν και δεν πιστεύει ότι αποτελούσε κίνδυνο για τους άλλους, θα έπρεπε να έχει φορέσει μάσκα κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο, όπως το απαιτούν οι κανόνες του.

“Δεν πιστεύω ότι ήταν απαραίτητο, αλλά θα έπρεπε να έχω φορέσει μάσκα στην Mayo Clinic”, επεσήμανε.

Κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομέιο αυτό ο Πενς ήταν ο μοναδικός άνθρωπος που δεν φορούσε μάσκα, ένα περιστατικό που απαθανατίστηκε και από τον φωτογραφικό φακό.

Μέχρι πρότινος υπερασπιζόταν την απόφασή του λέγοντας ότι υποβάλλεται τακτικά σε διαγνωστικά τεστ για την covid-19

Εφόσον δεν έχω προσβληθεί από τον κορονοϊό, πιστεύω ότι ήταν μια καλή ευκαιρία για εμένα να βρεθώ εκεί, να μιλήσω με τους ερευνητές, με τα φανταστικά μέλη του υγειονομικού προσωπικού, να τους κοιτάξω στα μάτια και να τους ευχαριστήσω”, είχε δηλώσει ο Πενς.

Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι εκτός από το γεγονός ότι εμποδίζει τη διασπορά του ιού, η μάσκα έχει και συμβολική αξία: Είναι στην πραγματικότητα μια δήλωση για τον Αμερικανικό λαό, για τον τρόπο που φάνηκε διατεθειμένος να βοηθήσει, να τηρήσει τους κανόνες κοινωνικής απόστασης και να φορέσει μάσκα όπου αυτό δεν είναι εφικτό”, τόνισε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα