Το νερό από την Τουρκία προκαλεί κρίση μεταξύ Άγκυρας και τουρκοκυπριακού καθεστώτος

Το νερό από την Τουρκία προκαλεί κρίση μεταξύ Άγκυρας και τουρκοκυπριακού καθεστώτος

Σε ιδιωτική εταιρία θέλει να δώσει η Άγκυρα τη διαχείριση της υδροδότησης στα κατεχόμενα, προκαλώντας τριβές με την ηγεσία του ψευδοκράτους

Η διαχείριση του νερού, που από τα τέλη Οκτωβρίου στέλνεται από την Τουρκία στο βόρειο τμήμα της Κύπρου, προκαλεί κρίση μεταξύ Άγκυρας και τουρκοκυπριακού καθεστώτος.

Ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Τουρκοκυπριακού Κόμματος Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, δήλωσε ότι «η κρίση στο ζήτημα της διαχείρισης του νερού τείνει να λάβει μεγάλες, απρόβλεπτες διαστάσεις».

Η τουρκική πλευρά, είπε, επιθυμεί το νερό να το διαχειρίζεται μια τουρκική ιδιωτική εταιρία, ενώ η τουρκοκυπριακή πλευρά αντιπροτείνει τη δημιουργία ενός είδους τουρκοκυπριακού συνεταιρισμού, ο οποίος θα αναλάβει το δύσκολο έργο της διαχείρισης του νερού.

Επίσης ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ δήλωσε ότι το «κυβερνητικό σχήμα», στο οποίο μετέχουν το κόμμα του και το κόμμα Εθνικής Ενότητας, είναι αντιμέτωπο με αφόρητες πιέσεις.

«Δεν μιλώ μονάχα για το αν θα πληρωθεί ο 13ος μισθός ή όχι» ανέφερε ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Τουρκοκυπριακού Κόμματος και υπενθύμισε ότι δεν έχει τεθεί σε εφαρμογή το νέο οικονομικό πρωτόκολλο, το οποίο υπεγράφη με την τουρκική κυβέρνηση. «Αυτή η εξέλιξη αφήνει σε πολύ δύσκολη θέση την τουρκοκυπριακή πλευρά στο οικονομικό πεδίο», σημείωσε.

Ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ θεωρεί ότι το μέλλον της «συγκυβέρνησης» πλέον είναι αβέβαιο. «Δεν ξέρω κατά πόσο θα καταφέρουμε να αντισταθούμε σε αυτές τις πιέσεις μαζί με τον συνεργάτη μας στο κυβερνητικό σχήμα», κατέληξε ο τουρκοκύπριος ηγέτης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κύπρος, Τουρκία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Νταβούτογλου από Σερβία: Τα Βαλκάνια αποτελούν για την Τουρκία γευστική σούπα

SHARE: