To ‘πε και το ‘κανε ο Ερντογάν: Έκοψε το Netflix στο τουρκικό Κοινοβούλιο

To ‘πε και το ‘κανε ο Ερντογάν: Έκοψε το Netflix στο τουρκικό Κοινοβούλιο
Presidential Press Service via AP, Pool

Netflix τέλος για το τουρκικό Κοινοβούλιο λίγες ημέρες μετά την προειδοποίηση του Ερντογάν για περιορισμό και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Την περασμένη Τετάρτη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε γνωστοποιήσει την πρόθεση της κυβέρνησής του να εφαρμόσει περιοριστικούς κανόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις πλατφόρμες (Netflix, YouTube) ή ακόμη και να τα κλείσει για τους Τούρκους χρήστες, υποστηρίζοντας ότι αυτά έχουν γίνει πεδίο έκφρασης προσβλητικών διαδικτυακών σχολίων για τον ίδιο και την οικογένειά του.

Μία μέρα αργότερα, όπως αποκάλυψε η τουρκική ιστοσελίδα “Diken”, το Netflix απαγορεύτηκε στο τουρκικό κοινοβούλιο, κάνοντας πράξη, όχι μόνο τις εξαγγελίες του Τούρκου προέδρου, αλλά και τις προσπάθειες για περιορισμό της πλατφόρμας από το 2019, πράγμα που σημαίνει ότι η συγκεκριμένη απόφαση δεν σχετίζεται με την πρόσφατη εξαγγελία του για έλεγχο και περιορισμό των social media. Αρκετά μέλη του Κοινοβουλίου είπαν ότι δεν είχαν πρόσβαση στην πλατφόρμα των ταινιών, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει έρευνα μετά από παράπονα για την περιορισμένη πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα