Το Ρωσικό ΥΠΕΞ καλεί την Ολλανδή πρέσβειρα για την εκστρατεία παραπληροφόρησης

Το κτίριο του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών
Το κτίριο του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών AP

Οι ολλανδικές αρχές ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι εμπόδισαν μια προσπάθεια κυβερνοεπίθεσης τον Απρίλιο από ρώσους πράκτορες εναντίον του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων.

Tο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών καλεί την Ολλανδή πρέσβειρα στην Μόσχα για εξηγήσεις σχετικά με την εκστρατεία παραπληροφόρησης που θεωρεί ότι διεξάγεται εναντίον της Ρωσίας,  ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Οι ολλανδικές αρχές ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι εμπόδισαν μια προσπάθεια κυβερνοεπίθεσης τον Απρίλιο από ρώσους πράκτορες εναντίον του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων που έχει την έδρα στου στην Χάγη. Η Ολλανδική κυβέρνηση διέταξε στην συνέχεια την απέλαση τεσσάρων ρώσων πρακτόρων.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σχολιάζοντας τις κατηγορίες της Ολλανδίας κατά της Ρωσίας σύμφωνα με τις οποίες ρώσοι χάκερς επιχείρησαν επίθεση κατά του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ), δήλωσε ότι «η δυτική κατασκοπομανία ανεβάζει στροφές».

Με αφορμή το περιστατικό αυτό, τις ρωσικές παρεμβάσεις στον κυβερνοχώρο, κατήγγειλαν σε κοινή τους δήλωση, ο πρόεδρος της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας, Φεντερίκα Μογκερίνι. Τις ρωσικές ενέργειες στηλίτευσε και ο Γ.Γ του ΝΑΤΟ, Γ. Στόλτενμπεργκ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ρωσία
SHARE:

24Media Network