Το Σαν Μαρίνο προσφέρει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik σε τουρίστες

Το Σαν Μαρίνο προσφέρει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik σε τουρίστες
Το Σαν Μαρίνο shutterstock

Το Σαν Μαρίνο, ένα μικρό κράτος στην κεντρική Ιταλία, προσφέρει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V στους επισκέπτες του από τις 17 Μαΐου. Οι δύο δόσεις θα κοστίσουν στους τουρίστες 15 ευρώ.

Η μικροσκοπική Δημοκρατία του Σαν Μαρίνο, ένα περίκλειστο μικροκράτος στο κέντρο της Ιταλίας, ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη ενός τουριστικού εμβολιαστικού προγράμματος, προσφέροντας το ρωσικής παρασκευής εμβόλιο Sputnik V κατά της COVID-19 σε επισκέπτες από τις 17 Μαΐου.

Αυτός ο θύλακας των 61 τετραγωνικών χιλιομέτρων, με πληθυσμό 34.000 κατοίκων, έλαβε πρώτα μια παρτίδα Sputnik τον Φεβρουάριο και έχει έως τώρα ανοσοποιήσει 25.000 ανθρώπους, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι σήμερα σε ενημέρωση, κυρίως με το ρωσικό εμβόλιο.

Καθώς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ασθενείς με κορονοϊό που να νοσηλεύονται, το Σαν Μαρίνο αποφάσισε ότι έχει τη δυνατότητα να ξεκινήσει μια εκστρατεία προσκαλώντας τουρίστες να εμβολιαστούν με το Sputnik V, όπως ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού Φεντερίκο Πεντίνι Αμάτι στην ενημέρωση.

«Η τουριστική εμβολιαστική εκστρατεία θα ξεκινήσει στις 17 Μαΐου και θα αφορά ξένους, μη Ιταλούς πολίτες», ανέφερε ο υπουργός.

Οι τουρίστες που επιθυμούν να πάνε στο Σαν Μαρίνο για εμβολιασμό θα πρέπει να έχουν κράτηση σε ξενοδοχείο τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν από την άφιξή τους, δήλωσε ο ίδιος. Θα πρέπει επίσης να έχουν σχεδιάσει ένα δεύτερο ταξίδι, 21 με 28 ημέρες αργότερα, για να λάβουν την ενισχυτική τους δόση.

Οι δύο δόσεις θα κοστίσουν στους τουρίστες 15 ευρώ, ανέφεραν αξιωματούχοι του Σαν Μαρίνο. Είπαν επίσης πως ελπίζουν η χώρα να είναι σύντομα σε θέση να χορηγεί εμβολιαστικά πιστοποιητικά σε κατοίκους και τουρίστες.

Το Σαν Μαρίνο δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Sputnik V δεν έχει ακόμα εγκριθεί για χρήση στην ΕΕ. Το συγκεκριμένο εμβόλιο είναι επί του παρόντος υπό αξιολόγηση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα