Το 'σκοτεινό παρελθόν' της μητέρας του Κίτον που έγινε ήρωας κατά του σχολικού εκφοβισμού

Το 'σκοτεινό παρελθόν' της μητέρας του Κίτον που έγινε ήρωας κατά του σχολικού εκφοβισμού

Η μητέρα του μαθητή κατηγορείται από χρήστες του διαδικτύου για παλιότερες αναρτήσεις της με ρατσιστικό περιεχόμενο

Το βίντεο του μικρού μαθητή από το Δημοτικό στο Τενεσί των ΗΠΑ έκανε το γύρο του κόσμου και συγκίνησε πολλούς. Ωστόσο, τα εικοσιτετράωρα που ακολούθησαν, τα social media γέμισαν με αναφορές χρηστών σε παλιότερα ρατσιστικά ποστ της μητέρας της.

Σε ένα από αυτά φαίνεται πως τα βάζει με τον παίκτη του Αμερικανικού ποδοσφαίρου Κόλιν Κέπερνικ που αρνήθηκε να σταθεί κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου και αντ' αυτού γονάτισε σε μια ένδειξη διαμαρτυρίας για την αστυνομική βία σε βάρος μαύρων Αμερικανών.

Παράλληλα οι φωτογραφίες που ήρθαν στο φως θέλουν την οικογένεια να ποζάρει με όπλα και τη σημαία της Συνομοσπονδίας, των Νοτίων δηλαδή στον αμερικανικό εμφύλιο, με ό, τι αυτό συνεπάγεται για τις πεποιθήσεις απέναντι στην ελευθερία των Αφροαμερικανών και τη δουλεία.

Την ίδια στιγμή, ο διευθυντής του σχολείου όπου φοιτά ο Κίτον δήλωσε στα ΜΜΕ πως ο εκφοβισμός "δεν είναι τόσο πομπώδης, όσο θα σας έκανε να πιστέψετε το βίντεο". Ο Γκρέγκορι Κλέι ωστόσο δεν αρνήθηκε όσα συνέβησαν στον μαθητή. "Ήταν τρομερό. Δεν θέλουμε κανείς να αισθάνεται έτσι. Ο Κίτον είναι καλό παιδί. Θα τον προσέχουμε".

Οι περισσότεροι ωστόσο σχολίαζαν πως οι απόψεις της μητέρας δεν θα έπρεπε να αλλάζουν τη στάση των χρηστών απέναντι στον μαθητή και τον σχολικό εκφοβισμό. Ανάμεσα στις κατηγορίες απέναντι στην οικογένεια αναφέρθηκε ωστόσο και μια ακόμη λεπτομέρεια, που θέλει τον Κίτον να αποκαλεί μαύρο συμμαθητή του "νέγρο", γεγονός που πυροδότησε την ένταση. Παρόλα αυτά, το γεγονός αυτό δεν επιβεβαιώνεται, ενώ και ο μικρός Κίτον δεν μιλά για ένα μεμονωμένο περιστατικό, αλλά για σειρά εκφοβισμών.

Η ίδια η Κίμπερλι Τζόουνς, η μητέρα του, μετά τις κατηγορίες μετέτρεψε το λογαριασμό της στο facebook σε ιδιωτικό, ενώ όπως όλα δείχνουν αρνήθηκε να σχολιάσει κάτι περισσότερο στα ΜΜΕ. Από την άλλη, η αδερφή του Κίτον, Λάκιν, σχολίασε: "Η οικογένειά μου θα συνεχίσει να υποστηρίζει τα μέλη της. Μπορείτε να μας μισείτε και να τουιτάρετε όσο θέλετε, αλλά η πίστη μας δεν κλονίζεται" . Επιπλέον πρόσθεσε: "Αυτοί που με γνωρίζουν, εμένα και την οικογένειά μου, ξέρουν πως δεν είμαστε ρατσιστές. Ο αδερφός μου δεν χρησιμοποιεί τη λέξη από 'Ν'. Παρακαλώ αφήστε το" πρόσθεσε.

Τέλος, πρόσθεσε πως ένας λογαριασμός στο instagram που φέρεται να είναι της μητέρας της είναι ψεύτικος. "Δεν έχουμε δεχτεί χρήματα, ούτε πρόκειται. Το GoFundMe δεν είναι δική μας πρωτοβουλία" σημειώνει για την συγκέντρωση χρημάτων υπέρ του νεαρού. Ο διαδικτυακός έρανος με αφορμή τον έρανο συγκέντρωσε 57.000 δολάρια, αλλά στη συνέχεια πάγωσε από τον διαχειριστή του. Ο ίδιος ωστόσο διαβεβαιώνει πως αυτή η αναστολή, δεν αφορά στην μητέρα του.

Δείτε το βίντεο που έγινε viral τα τελευταία εικοσιτετράωρα:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τολμάς να δεις αυτό το βίντεο χωρίς να κλάψεις; Ο Κίτον είναι ο super ήρωας όλων μας

SHARE:

24Media Network