Το "σουρεάλ Πάσχα" του δημάρχου Μιλάνου και η υπόσχεση για αναγέννηση

Ο δήμαρχος Μιλάνου, Τζουζέπε Σάλα
Ο δήμαρχος Μιλάνου, Τζουζέπε Σάλα AP PHOTO/LUCA BRUNO

Μήνυμα για την ημέρα του Πάσχα των Καθολικών έστειλε ο Τζουζέπε Σάλα, με τον δήμαρχο Μιλάνου να στέκεται στη σημασία της λέξης "αλληλεγγύη" και να εμφανίζεται πεπεισμένος πως η πόλη θα καταφέρει να αναγεννηθεί.

Το φετινό Πάσχα δεν έχει καμία σχέση με όλα τα προηγούμενα για τον ιταλικό λαό, με τον φονικό κορονοϊό να έχει μετατρέψει τη χώρα σε ένα έρημο μέρος που είναι όλοι κλεισμένα στα σπίτια τους, ωστόσο η ελπίδα και η πίστη δεν φεύγουν ποτέ.

Ειδικά μάλιστα αυτές τις άγιες ημέρες που οι Καθολικοί γιορτάζουν το Πάσχα, με τον δήμαρχο Μιλάνου, Τζουζέπε Σάλα, να αναφέρει για την Κυριακή του Πάσχα στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter:

Καλημέρα Μιλάνο από το Palazzo Marino. Καλό Πάσχα σε όσους φροντίζουν την πόλη σε ένα νοσοκομείο, ένα κέντρο εξυπηρέτησης, μια ενορία και σε όλους μας: ο κοινός τρόπος να φροντίσουμε την πόλη ονομάζεται αλληλεγγύη".

Την πίστη του πως θα έρθουν σύντομα καλύτερες ημέρες που θα βρουν το Μιλάνο να επιστρέφει σύντομα στην κανονικότητα, εξέφρασε και μέσω μηνύματός του στο Facebook.

"Είναι ένα σουρεάλ Πάσχα, ειδικά γιατί διαψεύδει την πασίγνωση ιταλική ρήση "Χριστούγεννα με τους δικούς σου, Πάσχα με όποιον θες (Natale con i tuoi, Pasqua con chi vuoi). Πόσο μάλλον φέτος.

Το Πάσχα όμως έχει ένα βαθύ νόημα: είναι αναγέννηση και το Μιλάνο θα αναδυθεί χάρη και στην προστασία του Σαντ' Αμπρότζιο", είπε μεταξύ άλλων.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19, Ιταλία
SHARE: