Το TIME “εκθέτει” τον Τραμπ στον κορονοϊό- Εντυπωσιακό εξώφυλλο με σύννεφο που σκεπάζει τον Λ. Οίκο

Το TIME “εκθέτει” τον Τραμπ στον κορονοϊό- Εντυπωσιακό εξώφυλλο με σύννεφο που σκεπάζει τον Λ. Οίκο

Με ένα εμπνευσμένο το εξώφυλλο κυκλοφορεί το περιοδικό "TIME" στις 19 Οκτωβρίου. Το σύννεφο κορονοϊού που σκεπάζει τον Λευκό Οίκο και η 'ευπάθεια" του Ντόναλντ Τραμπ σε πολιτικό και προσωπικό επίπεδο.

Εντυπωσιακό, αν μη τι άλλο, το εξώφυλλο του περιοδικού “TIME” που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 19 Οκτωβρίου, απεικονίζοντας τον Λευκό Οίκο σκεπασμένο από ένα σύννεφο κορονοϊού, σε ένα σκωπτικό και ενδεικτικό σχολιασμό της υπερμετάδοσης του ιού μετά την ασθένεια του Ντόναλντ Τραμπ.

Το περιοδικό παρουσιάζει την κατάσταση που επικρατεί στην “κατοικία” του Αμερικανού προέδρου, σε συνδυασμό με τη δική του στάση και αντιμετώπιση, πριν, μετά αλλά και κατά τη διάρκεια της δικής του νοσηλείας απέναντι στην πανδημία.

Το άρθρο φέρει τίτλο ” Ο Ντόναλντ Τραμπ αντιμετωπίζει την προσωπική και πολιτική του ευπάθεια”, θέλοντας να καταδείξει τον τρόπο με τον οποίο ο Ρεπουμπλικανός χρησιμοποίησε την ανάρρωσή του προεκλογικά, την ώρα όπου ο ιός εξαπλώνεται εντός του Λευκού Οίκου, αναφέροντας σχετικά:

“Στάθηκε θριαμβευτικά στο μπαλκόνι του Λευκού Οίκου, έχοντας πείσει τους γιατρούς του να υποταχθούν στη θέλησή του. Είχε περάσει τις μέρες του στο Εθνικό Στρατιωτικό Ιατρικό Κέντρο Walter Reed πιέζοντάς τους να τον αφήσουν. Οι ιατρικές συμβουλές ήταν καταδικασμένες. Ο Ντόναλντ Τραμπ έβγαλε τη μάσκα του και φάνηκε να δυσκολεύεται να αναπνεύσει, αλλά αυτό δεν τον αποθάρρυνε από το να παραδώσει το μήνυμά του. “Μην τον αφήσεις να κυριαρχεί. μην τον αφήσεις να αναλάβει τη ζωή σου “, είπε, “δαγκώνοντας” κάθε λέξη. Κανείς δεν έπρεπε να πιστέψει ότι ο ιός τον είχε νικήσει”.

Εν συνεχεία, το “TIME” εκφράζει τις αμφιβολίες για το αν ο Τραμπ είχε ξεπεράσει την ασθένεια, ενώ χρησιμοποιεί την ειρωνική φράση “όταν ο Πρόεδρος φτερνίζεται, η Αμερική κρυώνει” για να αποδώσει την κατάσταση με την οποία αψήφισε τους κινδύνους της νόσου και εκμεταλλεύτηκε την προσωπική του εμπειρία για να σώσει την προεκλογική του εκστρατεία:

“Ένας Πρόεδρος που είναι παθιασμένος με δύναμη και κυριαρχία δεν θα μπορούσε ποτέ να αποκαλυφθεί ως άρρωστος, ευάλωτος γέρος, ένας θνητός από σάρκα όπως εμείς οι υπόλοιποι. Ποτέ δεν θα μπορούσε να υπάρξει μια στιγμή “Μάγου του Οζ” για τον Ντόναλντ Τραμπ. Τις τελευταίες εβδομάδες έχει εκφοβίσει το Κογκρέσο, τον πολιτικό του αντίπαλο και τον ίδιο τον μηχανισμό της Δημοκρατίας, ενώ χλευάζει τις προφυλάξεις για την υγεία, προκαλώντας ουσιαστικά τον ιό να τον μολύνει”.

Πολλά πράγματα είναι δυνατά για τον άνθρωπο που δεν βλέπει εμπόδια. Αυτή είναι η επίκληση του ισχυρού ήταν ο τρόπος δράσης του Τραμπ για όσο διάστημα μπορεί να θυμηθεί κανείς. Άλλοι πρόεδροι μπορεί να δίσταζαν να αναβάλουν έναν διορισμό στο Ανώτατο Δικαστήριο μέσω της Γερουσίας τις παραμονές των εκλογών και μπροστά στη δημόσια κατακραυγή. Η Γερουσία, επίσης, δεν είχε ακόμη συζητήσει τη νομοθεσία για την ενίσχυση της οικονομίας που πλήττεται από την COVID. Ο Τραμπ, ως άντρας της δράσης τα αγνόησε”.

Τέλος, σχολιάζεται και η στάση του απέναντι στη χρήση της μάσκας: “Ο Τραμπ ήταν έκπληκτος όταν έβλεπε βοηθούς να φορούν μάσκες. Ελεγε ότι δεν μπορεί να ακούσει ή να καταλάβει τι λένε με καλυμμένα τα πρόσωπα, αποκαλύπτουν στο TIME οι σημερινοί και πρώην βοηθοί του. Όταν ο αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Matt Pottinger είπε στους συναδέλφους του ότι φορούσε μάσκα για να προστατεύσει ένα μέλος της οικογένειας με αναπνευστικό πρόβλημα, ενημερώθηκε ότι “φρικάρει τους ανθρώπους” και πρέπει να σταματήσει να το κάνει γύρω από τον πρόεδρο”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα