Τουρκία: Ιμάμης προσεύχεται να υποτιμηθεί το δολάριο

Τουρκία: Ιμάμης προσεύχεται να υποτιμηθεί το δολάριο
Ο Ιμάμης προσεύχεται να υποτιμηθεί το δολάριο

Μέσα στις ώρες αγωνίας που ζουν εκατ. Τούρκοι, η προπαγάνδα του καθεστώτος Ερντογάν καλά κρατεί, αφού επιστρατεύτηκε ακόμη και Ιμάμης που εμφανίζεται σε βίντεο να προσεύχεται κατά του δολαρίου και υπέρ της τουρκικής λίρας.

Η κατακόρυφη πτώση που καταγράφει η τουρκική λίρα τις τελευταίες ημέρες προκαλεί απόγνωση σε εκατ. πολίτες στην Τουρκία, καθώς και σε επιχειρήσεις, που βλέπουν πλέον το μέλλον πιο αβέβαιο από ποτέ. Υπάρχουν όμως και κάποιοι που αναλαμβάνουν να πείσουν την κοινή γνώμη ότι όλα είναι έργο Θεού και με τη βοήθεια Του μπορούν να ξεπεραστούν και οι πιο δύσκολες καταστάσεις.

Όπως για παράδειγμα ένας Ιμάμης – φιλικά προσκείμενος στον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος εμφανίζεται σε βίντεο να προσεύχεται στον Αλλάχ να υποτιμήσει το αμερικανικό νόμισμα για να σωθεί το τουρκικό.

Σε βίντεο που ανέβασε στο Twitter ο εξόριστος Τούρκος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, εμφανίζεται “κυβερνητικός Ιμάμης” κοντά στην Μυρσίνη στη Νότια Τουρκία, να προσεύχεται με τους πιστούς να… καταστρέψει το δολάριο.

Ειδικότερα, ζητά στην προσευχή του να υποτιμηθεί το δολάριο έναντι της λίρας, η αξία της οποίας μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών βρίσκεται στα τάρταρα…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version