Τουρκία: 803 συλλήψεις υπόπτων για συνδέσεις με το κίνημα Γκιουλέν

Τουρκία: 803 συλλήψεις υπόπτων για συνδέσεις με το κίνημα Γκιουλέν

Η Άγκυρα έχει εκδώσει εντάλματα σύλληψης σε βάρος 3.224 προσώπων τα οποία θεωρεί ύποπτα για διασυνδέσεις με τον εγκατεστημένο στις ΗΠΑ Τούρκο ιερωμένο

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν και κρατούν περισσότερους από 800 ανθρώπους, «ύποπτους για σχέσεις» με τον ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, ανακοίνωσαν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, σε μία από τις μεταλύτερες επιχειρήσεις των τελευταίων μηνών κατά του δικτύου, στο οποίο η Αγκυρα επέλεξε να επιρρίψει την ευθύνη για το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Οι αρχές ασφαλείας δηλώνουν ότι εντάλματα συλλήψεως έχουν εκδοθεί για 1.000 ανθρώπους συνολικά, αλλά συνελήφθησαν 803 σε αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε 81 τουρκικές επαρχίες.

Παράλληλα, η Άγκυρα  έχει εκδώσει εντάλματα σύλληψης σε βάρος 3.224 προσώπων τα οποία θεωρεί ύποπτα για διασυνδέσεις με τον εγκατεστημένο στις ΗΠΑ ιερωμένο Φετουλάχ Γκιουλέν, μετέδωσαν τα ειδησεογραφικά δίκτυα NTV και CNN Turk.

Περισσότεροι από 1.000 εξ αυτών έχουν ήδη συλληφθεί, μετέδωσε το NTV. Ο τούρκος υπουργός Εσωτερικών είχε δηλώσει νωρίτερα πως η επιχείρηση είχε στόχο τη δομή του δικτύου στην αστυνομία.
 

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ, φωτογραφία: AP Photo / Burhan Ozbilici)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα