Τουρκία: Απαγορεύτηκαν στην Κωνσταντινούπολη οι διαδηλώσεις για την Ημέρα της Γυναίκας

Τουρκία: Απαγορεύτηκαν στην Κωνσταντινούπολη οι διαδηλώσεις για την Ημέρα της Γυναίκας
Αστυνομία σε ρήξη με φοιτητές της Τουρκίας (φωτογραφία αρχείου) Zeynep Kuray / Associated Press

Η όποια διαδήλωση ή πορεία στην Κωνσταντινούπολη εφέτος για την Ημέρα της Γυναίκας θα είναι παράνομη.

Με απόφαση του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης (προσοχή, όχι του Δήμου) οποιαδήποτε πορεία ή διαδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας την Τρίτη απαγορεύτηκε.

Προφανώς με πρόσχημα τις συνήθεις συγκρούσεις μεταξύ των διαδηλωτών και της αστυνομίας, που έλαβαν χώρα και πέρυσι με 17 συλλήψεις, οι αρχές προχώρησαν στη συγκεκριμένη απόφαση η οποία, όπως γίνεται αντιληπτό, συναντά τεράστιες αντιδράσεις.

Γυναικείες οργανώσεις ανακοίνωσαν ήδη ότι θα αγνοήσουν τις απαγορεύσεις και ότι θα διαδηλώσουν κανονικά, “όπως πάντα τα τελευταία 20 χρόνια”.

Οι διαδηλώσεις για την 8η Μαρτίου αποκτούν πολύ μεγάλη σημασία στην Τουρκία χώρα στην οποία έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι γυναικοκτονίες τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα από τότε που ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποφάσισε να βγάλει τη χώρα του από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για τα δικαιώματα των γυναικών.

Τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, θέλουμε να θυμίσουμε τις υπόλοιπες 364 ημέρες του χρόνου, που μπορεί να μην λέγονται ημέρες της γυναίκας, αλλά είναι. Η 24 MEDIA ενώνει τις δυνάμεις των Μέσων της κάνοντας μια κοινή ετήσια αναδρομή του περιεχομένου που έχει παράξει με στόχο τη στήριξη των γυναικών σε κάθε τους μάχη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα