Τουρκία: Οι αρχές σταμάτησαν πλοίο με περίπου 300 μετανάστες

Τουρκία: Οι αρχές σταμάτησαν πλοίο με περίπου 300 μετανάστες
Διάσωση μεταναστών στην Τουρκία AP

Στη διάρκεια της επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην περιοχή της Σμύρνης, συνελήφθησαν 276 μετανάστες.

Η τουρκική ακτοφυλακή αναχαίτισε ένα δεξαμενόπλοιο το οποίο μετέφερε σχεδόν 300 μετανάστες που ήθελαν να φθάσουν στην Ελλάδα, ανακοίνωσαν σήμερα οι τουρκικές αρχές, προσθέτοντας πως συνελήφθησαν οκτώ ύποπτοι ως διακινητές ανθρώπων.

Στη διάρκεια της επιχείρησης αυτής που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (6/7), το βράδυ στην περιοχή της Σμύρνης, συνελήφθησαν 276 μετανάστες και οκτώ άνδρες που θεωρούνται ύποπτοι ότι οργάνωσαν το ταξίδι, διευκρίνισε σε ανακοίνωσή της η ακτοφυλακή.

Οι μετανάστες, ανάμεσα στους οποίους 59 παιδιά και 46 γυναίκες, προέρχονταν από το Αφγανιστάν, τη Συρία, το Μπανγκλαντές, τη Σομαλία, την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και το Ιράν, σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Το πλοίο μέσα στο οποίο βρίσκονταν αναχαιτίσθηκε λίγο πριν αποπλεύσει.

Σε βίντεο που δημοσιοποιήθηκε από το Anadolu, εικονίζονται δεκάδες άνθρωποι στοιβαγμένοι μέσα σε στενόχωρες δεξαμενές με κακό εξαερισμό. Ορισμένοι μετανάστες που συνελήφθησαν δυσκολεύονταν να αναπνεύσουν, σύμφωνα με το Anadolu.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα