Τουρκία: Έκλεισαν οι κάλπες των δημοτικών εκλογών - Τέσσερις νεκροί συνολικά

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου AP

Σήμερα σκοτώθηκαν 2 άτομα ενώ άλλα δύο είχαν χάσει την ζωή τους πριν ξεκινήσει η εκλογική διαδικασία - Η κυβέρνηση κάνει σύγκριση με τις εκλογές του 2014 όταν είχαν σκοτωθεί 14 ψηφοφόροι.

Στις 5 το απόγευμα έκλεισαν και οι τελευταίες κάλπες στις δυτικές πόλεις στην Τουρκία και ξεκίνησε η καταμέτρηση των ψήφων για τις τοπικές εκλογές.

Με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οι τοπικές επιτροπές εξακολουθούν την καταμέτρηση ενώ ήδη το 8% των ψήφων έχει καταμετρηθεί.

ADVERTISING

Το δείγμα όμως δεν είναι ακόμη επαρκές για μια ασφαλή εικόνα, ενώ ακόμη το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο δεν έχει προχωρήσει στην άρση των απαγορεύσεων για την μετάδοση των αποτελεσμάτων.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι κατά την εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας διαπιστώθηκαν 310 περιστατικά από τα οποία τα 62 ήταν προπηλακισμοί ή τραυμαστισμοί και τα 20 παράνομη οπλπφορία.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι σήμερα σκοτώθηκαν 2 άτομα ενώ άλλα δύο είχαν χάσει την ζωή τους πριν ξεκινήσει η εκλογική διαδικασία.

Συνολικά στους 4 ανέρχονται σύμφωνα με αυτή την επίσημη ανακοίνωση οι νεκροί συμπεριλαμβανομένων αυτών που είχαν σκοτωθεί σε προηγούμενες συμπλοκές και γίνεται και μια σύγκριση με τις δημοτικές εκλογές του 2014 όπου σημειώνεται πως τότε είχαν σκοτωθεί 14 άτομα την ημέρα των εκλογών και 5 πριν την ημέρα των εκλογών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία, Εκλογές στην Τουρκία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δημοτικές εκλογές στην Τουρκία: Επεισόδια σε εκλογικά κέντρα - Δύο νεκροί και δύο τραυματίες

Τουρκία: Πόσες περιφέρειες της έχουν ελληνικό όνομα

Δημοτικές εκλογές στην Τουρκία: Ο Ερντογάν ψήφισε στην Κωνσταντινούπολη

Δημοτικές εκλογές στην Τουρκία: Στις κάλπες 57 εκατ. ψηφοφόροι - Κρίσιμο τεστ για Ερντογάν

Ερντογάν σε προεκλογικό ντελίριο: "Η Αγιά Σοφιά είναι τζαμί"

SHARE:

24Media Network