Τουρκία: Η κυβέρνηση έχει αποτρέψει 85 'περιστατικά' τρομοκρατίας

Τουρκία: Η κυβέρνηση έχει αποτρέψει 85 'περιστατικά' τρομοκρατίας

Οι τουρκικές Αρχές ανακοίνωσαν πως από την αρχή του έτους έχουν καταφέρει να εξουδετερώσουν 85 απειλές κατά της ασφάλειας

Οι τουρκικές αρχές έχουν αποτρέψει 85 «σοβαρά περιστατικά» από τον Ιανουάριο, σε πολλά εκ των οποίων εμπλέκονταν βομβιστές αυτοκτονίας, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης, μία ημέρα μετά την έκτη κατά σειρά επίθεση αυτοκτονίας σε μια τουρκική πόλη για φέτος.

«Καταβάλλουμε τεράστιες προσπάθειες στη μάχη κατά της τρομοκρατίας» δήλωσε ο Νουμάν Κουρτουλμούς σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια μιας ενημέρωσης στην πρωτεύουσα Άγκυρα.

«Έχουμε αποτρέψει 85 σοβαρά περιστατικά από τον Ιανουάριο. Τα 49 εξ αυτών είχαν να κάνουν με επιθέσεις αυτοκτονίας» πρόσθεσε.

Η Τουρκία συγκλονίζεται φέτος από μια σειρά επιθέσεων αυτοκτονίας, δύο εκ των οποίων στην Κωνσταντινούπολη αποδίδονται στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, ενώ για δύο στην πρωτεύουσα Άγκυρα την ευθύνη ανέλαβε μια κουρδική αυτονομιστική οργάνωση.

Χθες δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν και 22 τραυματίστηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο στο Γκαζιάντεπ στη νοτιοανατολική Τουρκία.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE: