Εντυπωσιακά πλάνα: Τουρκία και Κίνα δοκιμάζουν νέα, υπερσύγχρονα ηλεκτρομαγνητικά όπλα

Εντυπωσιακά πλάνα: Τουρκία και Κίνα δοκιμάζουν νέα, υπερσύγχρονα ηλεκτρομαγνητικά όπλα

Τα ηλεκτρομαγνητικά όπλα συγκαταλέγονται ανάμεσα στα πιο φουτουριστικά οπλικά συστήματα από πολλά στελέχη της αμυντικής βιομηχανίας. Η Τουρκία και η Κίνα ετοιμάζονται για το μέλλον και μας δίνουν μια πρώτη γεύση μέσα από εντυπωσιακά βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Τα ηλεκτρομαγνητικά όπλα έχουν ξεχωριστό ρόλο στο μέλλον της αμυντικής βιομηχανίας, αφού μπορούν να πιάσουν υπερηχητικές ταχύτητες χωρίς να χρησιμοποιούν πυρίτιδα ή άλλο χημικό προωθητικό.

Η Τουρκία προετοιμάζεται για τη χρήση του, δοκιμάζοντας το νέο ηλεκτρομαγνητικό πολυβόλο, Sahi 209 Block II. Το υπερσύγχρονο οπλικό σύστημα που αναπτύσσει η τουρκική εταιρεία Yeteknoloji AS, εκτοξεύει πυρά 35χιλιοστών σε απόσταση 50χλμ. Οι Τούρκοι έδωσαν στη δημοσιότητα εντυπωσιακά βίντεο από τις δοκιμές που έχουν πραγματοποιήσει.


Σε θαλάσσιες δοκιμές αντίστοιχου ηλεκτρομαγνητικού πυροβόλου που έχει τοποθετηθεί σε πολεμικό πλοίο, Type 072II Yuting που ονομάζεται Haiyangshan, προχώρησαν και οι Κινέζοι. Στο βίντεο που διοχέτευσαν στα social media παρακολουθούμε το Haiyangshan με ηλεκτρομαγνητικό πυροβόλο στην πλώρη του να κατεβαίνει τον ποταμό Γιάνγκτσε κατά τη διάρκεια των δοκιμών την περασμένη εβδομάδα. Το νέο πυροβόλο είναι σε θέση να πλήξει στόχο σε απόσταση 197χλμ, με ταχύτητα 2,5χλμ το δευτερόλεπτο.

Σημειώνεται ότι ανάλογα όπλα έχουν στη διάθεσή τους τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ρωσία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα