Τουρκία: Νέο βίντεο του μακελάρη του Reina

Τουρκία: Νέο βίντεο του μακελάρη του Reina

Την ώρα που ο τρομοκράτης παραμένει άφαντος, ένα νέο βίντεο που τράβηξε ο ίδιος ήρθε στη δημιοσιότητα

Με απόλυτη ψυχραιμία ο μαχητής του ισλαμικού κράτους που αιματοκύλησε την Κωνσταντινούπολη, βιντεοσκόπησε τον εαυτό του λίγες ώρες πριν από το τρομοκρατικό χτύπημα.

Ο ίδιος φαίνεται να περπατά ανέμελος σε κεντρικό σημείο της πόλης και ειδικότερα στο πάρκο Γκεζί στην πλατεία Ταξίμ. 

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του. Το βράδυ της Δευτέρας πραγματοποιήθηκαν επιχειρήσεις σε διάφορα σημεία της Πόλης, από ισχυρές δυνάμεις ασφαλείας και ύστερα από καταγγελίες πολιτών ότι είδαν το δράστη.

Η μεγαλύτερη από τις επιχειρήσεις έγινε στο Ζεϊτίνμπουρνου σε διάφορα σπίτια που διαμένουν πρόσφυγες και φίλα προσκείμενοι στην οργάνωση ISIS. Στις επιχειρήσεις συμμετείχαν και ελικόπτερα της αστυνομίας. Έγιναν προσαγωγές ατόμων με τα οποία είχε έλθει σε επαφή ο δολοφόνος του Ορτάκιοϊ.

Τουρκία: Νέο βίντεο του μακελάρη του Reina

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές γνωρίζουν πλέον την ταυτότητα του δράστη που φέρεται να ήρθε το Νοέμβριο του 2016 στο Ικόνιο από τη Συρία. Μάλιστα, για να μην προκαλέσει υποψίες, έφερε μαζί του και τη σύζυγο με τα δυο του παιδιά για κάλυψη. Η οικογένεια του φερόμενου ως δράστη είναι μεταξύ των προσαχθέντων.

Οι αρχές, που εξέτασαν εκατοντάδες κάμερες ασφαλείας σε όλους τους δρόμους της Πόλης, διαπίστωσαν την πορεία του δράστη πρoς το κλαμπ, όπου φαίνεται να πήγε με ταξί που σταμάτησε από την περιοχή Ζεϊτίνμπουρνου περίπου τα μεσάνυχτα. Έφτασε κοντά στο κέντρο περίπου στη 1:15 ώρα Τουρκίας, περπάτησε μια απόσταση τριών λεπτών και μπήκε μέσα στο "Ρέινα", πυροβολώντας. Αυτός είναι, όπως τονίζουν οι αρχές, ο τρόπος εισόδου που χρησιμοποιούν μαχητές του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους όταν εισέρχονται σε χώρους με πολύ κόσμο.

Μάλιστα από τα ευρήματα διαπίστωσαν ότι είχε κολλήσει με ταινία τους γεμιστήρες ανά δύο για να ελαχιστοποιήσει το χρόνο αλλαγής τους όταν άδειαζαν, κάτι που κάνουν οι ειδικές δυνάμεις. Επίσης από τους κάλυκες που βρέθηκαν διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποίησε διατρητικές σφαίρες, οι οποίες από μικρή απόσταση μπορούν να διαπεράσουν δύο ή και τρία ανθρώπινα σώματα, αυξάνοντας τον αριθμό των θυμάτων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

To Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στο Ρέινα

Αυτός αιματοκύλησε το κλαμπ Reina την Πρωτοχρονιά

Ρέινα: Νέο βίντεο από το κλαμπ λίγη ώρα πριν το μακελειό

SHARE:

24Media Network