Τουρκία: Ο Ιμάμογλου σηκώνει το γάντι και συγκρούεται μετωπικά με τον Ερντογάν

Τουρκία: Ο Ιμάμογλου σηκώνει το γάντι και συγκρούεται μετωπικά με τον Ερντογάν
Ερντογάν και Ιμάμογλου AP

Η επιλογή του Εκρέμ Ιμάμογλου να καταθέσει μήνυση κατά του Υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού συνιστά επιλογή απευθείας σύγκρουσης με το καθεστώς Ερντογάν.

Σε ευθεία σύγκρουση με την κυβέρνηση του Ρέτζεπ Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται ότι οδηγείται ο Εκρέμ Ιμάμογλου.

Ο Δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, ο οποίος έχει μπει στο κυβερνητικό στόχαστρο, κατέθεσε μήνυση εναντίον του Υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας (και πιστού του Ερντογάν) Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Η μήνυση υποβλήθηκε επειδή, όπως ισχυρίζεται ο Ιμάμογλου, η έρευνα που έχει ξεκινήσει εναντίον του για τα πεπραγμένα στο δήμο του Μπεϊλικντουζού από το 2014 έως το 2019 είναι παράνομη και περιλαμβάνει πλαστές πληροφορίες.

Την περασμένη εβδομάδα το Υπουργείο Εσωτερικών είχε εγκρίνει όχι μία αλλά 27 διοικητικές έρευνες εναντίον του Ιμάμογλου ο οποίος για πολλούς δεν αποκλείεται να εξελιχθεί στο αντίπαλο δέος του Ερντογάν για τη διεκδίκηση της εξουσίας στην Τουρκία.

Ο Ιμάμογλου έχει κατηγορήσει μεταξύ άλλων την τουρκική κυβέρνηση για ανεπάρκεια των μέτρων για τον κορονοϊό στην Κωνσταντινούπολη η οποία είναι η πόλη που επηρεάστηκε περισσότερο από κάθε άλλη στην Τουρκία από την πανδημία.

Με τον ίδιο τρόπο τέλος (έρευνες εναντίον τους από το Υπουργείο Εσωτερικών) έχουν απομακρυνθεί τον τελευταίο καιρό από τη θέση τους περίπου 50 δήμαρχοι, οι περισσότεροι προέρχονται από το κουρδικό HDP.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα