Τουρκία-πληθωρισμός: Τον Ερντογάν δεν τον πιστεύουν ούτε οι ψηφοφόροι του

Τουρκία-πληθωρισμός: Τον Ερντογάν δεν τον πιστεύουν ούτε οι ψηφοφόροι του
Ταγίπ Ερντογάν AP

Το αφήγημα του Τούρκου Προέδρου για την οικονομία δεν μπορεί να γίνει πιστευτό ούτε από τους πολίτες που τον ψηφίζουν.

Η απάντηση στο ερώτημα “μα ποιος, τέλος πάντων, στην Τουρκία πιστεύει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν” θα μπορούσε να είναι “ούτε καν οι μισοί από τους ψηφοφόρους του”.

Σύμφωνα με μέτρηση που έγινε από ανεξάρτητο φορέα την περασμένη Παρασκευή, σχεδόν οι μισοί ψηφοφόροι του κυβερνώντος AKP θεωρούν ότι τα επίσημα στοιχεία τα οποία τοποθετούν τον πληωθωρισμό στο 73,5% δεν είναι αξιόπιστα!

Εννοείται βέβαια, όπως αναφέρουν αναλυτές τόσο στην Τουρκία όσο και στο εξωτερικό, ότι ο κόσμος έχει δίκιο. Ο πραγματικός πληθωρισμός, με τον οποίο καλείται να παλέψει καθημερινά κάθε πολίτης στην Τουρκία, ξεπέρασε το 160% τον Μάιο!

Σ’ αυτό το νούμερο πιστεύει και το 40% των ψηφοφόρων του ΑΚP και φυσικά το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό των ψηφοφόρων των κομμάτων της αντιπολίτευσης οι οποίοι έχουν πάψει να πιστεύουν στα αφηγήματα του Τούρκου προέδρου εδώ και καιρό.

Ακόμα πάντως και αν πιστέψει κανείς τα νούμερα που δίνει η τουρκική στατιστική υπηρεσία, καταλήγει στο συμπέρασματα ότι ο πληθωρισμός στη γείτονα βρίσκεται σε ιστορικό υψηλό 24 χρόνων και ότι δυσκολεύει ιδιαίτερα ακόμα και τις στοιχειώδεις οικονομικές συναλλαγές.

Ο Ερντογάν βέβαια δεν πτοείται, όπως δεν πτοείται ούτε η κυβερνητική προπαγάνδα που υποτιμά το πρόβλημα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version