Τουρκία: Πώς ένα στίχος για τον Αδάμ και την Εύα κάνει τον βίο αβίωτο σε Τουρκάλα σταρ

Τουρκία: Πώς ένα στίχος για τον Αδάμ και την Εύα κάνει τον βίο αβίωτο σε Τουρκάλα σταρ
Instagram

H Τουρκάλα σταρ Σεζέν Ακσού βλέπει όλο το τουρκικό κατεστημένο να στρέφεται εναντίον της λόγω ενός στίχου για τους πρωτόπλαστους στο τελευταίο της τραγούδι.

Είναι γνωστό ότι η Τουρκία δεν θεωρείται ακριβώς ο…παράδεισος της ελευθερίας της έκφρασης. Αλλά από αυτό το σημείο, μέχρι να στοχοποιείται μία τραγουδίστρια ακόμα και από την κυβέρνηση για έναν και μοναδικό στίχο σε τραγούδι της αυτό πάει πολύ, ακόμα και για τη γείτονα.

Η Σεζέν Ακσού είναι μία από τις πιο δημοφιλείς ποπ τραγουδίστριες στην Τουρκία. Σ’ ένα από τα τελευταία της κομμάτια, το “Sahane Bir Şey Yaşamak” (θαυμάσια στιγμή να ζήσεις), ένας από τους στίχους μιλά για τους “αδαείς Αδάμ και Εύα”.

Επειδή στο μύθο των πρωτόπλαστων πιστεύουν και οι μουσουλμάνοι, η κοπέλα δέχεται ένα ασύλληπτο διαδικτυακό μπούλινγκ, ακόμα και από τη συγκυβερνήτη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Ο βουλευτής του κυβερνώντος AKP, Μουσταφά Ασιγκόζ μίλησε για “επίθεση στις αξίες μας με το πρόσχημα της τέχνης και τρης μουσικής” και συμπλήρωσε ότι “η κοινωνία έχει βαρεθεί ανθρώπους όπως η Ακσού.

O Aχμέτ Ουνλού, θρησκευτικός παράγοντας που βρίσκεται κοντά στο κυβερνητικό στρατόπεδο, υπογράμμισε ότι “από το στίχο και μόνο μπορούμε να καταλάβουμε αν ο Αλλάχ είναι ευχαριστημένος με τη σημερινή κοινωνία”. Κάποιοι, ακόμα πιο θερμόαιμοι, έσπευσαν να διαδηλώσουν κάτι από το σπίτι της τραγουδίστριας.

Ακόμα και η Προεδρία Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας τοποθετήθηκε, χωρίς να κατονομάσει την Ακσού, λέγοντας ότι “η απρόσεκτη στάση απέναντι στα θρησκευτικά πρόσωπα συνιστά τουλάχιστον ασέβεια”.

Το τραγούδι πάντως, από τις 30 Δεκεμβρίου που ανέβηκε στο YouTube πηγαίνει εξαιρετικά έχοντας ήδη 2.600.000 θεάσεις. Αν δε οι κυβερνητικοί συνεχίσουν το βιολί τους, το κομμάτι θα πάει πολύ ψηλότερα.

Ακούστε το κομμάτι με τον “επίμαχο” στίχο Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem’e

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version