Τουρκία: Στα άκρα η κόντρα του Ερντογάν με τους 10 πρέσβεις

Τουρκία: Στα άκρα η κόντρα του Ερντογάν με τους 10 πρέσβεις
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν 2021 AP

Δεν προσκλήθηκαν στη γιορτή για την ίδρυση της τουρκικής δημοκρατίας οι 10 πρέσβεις δυτικών χωρών που είχαν ζητήσει την αποφυλάκιση του Οσμάν Καβαλά.

Οι ανέξοδοι λεονταρισμοί κατά της Δύσης φαίνεται ότι είναι η μοναδική πολιτική μέθοδος που έχει απομείνει στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος συνέχισε την ανοιχτή κόντρα του με τους πρέσβεις 10 δυτικών χωρών (ΗΠΑ, Καναδάς, Γερμανία, Γαλλία, Φινλανδία, Δανία, Ολλανδία, Σουηδία και Νέα Ζηλανδία) τους οποίους είχε χαρακτηρίσει ανεπιθύμητους στην Τουρκία λόγω του ότι διαμαρτυρήθηκαν επίσημα για τη συνέχιση της φυλάκισης του Οσμάν Καβαλά.

Κρατώντας το…μανιάτικο, και παρά το γεγονός ότι μέσα στην εβδομάδα υπήρξαν προσπάθειες αποκοκλιμάκωσης της κρίσης, ο Ερντογάν δεν κάλεσε τους 10 πρέσβεις στους εορτασμούς των 98 χρόνων από την ίδρυση της τουρκικής δημοκρατίας την Παρασκευή.

Μάλιστα, οι 10 είχαν ειδοποιηθεί έγκαιρα ότι δεν πρόκειται να προσκληθούν γεγονός που διέρρευσε στον Τύπο.

Εκτός της διαδικασίας έμειναν και πολλά τουρκικά ΜΜΕ εξέλιξη που προκάλεσε τη δυσαρέσκεια δημοσιογράφων της γειτονικής χώρας οι οποίοι έκαναν λόγο για άνευ προηγουμένου πρακτική.

Η τελετή για τα 98 χρόνια από την ίδρυση της τουρκικής δημοκρατίας έλαβαν χώρα στο μαυσωλείο του ιδρυτή του τουρκικού κράτους, Κεμάλ Ατατούρκ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα