Τουρκία: Απαγόρευση του HDP ζητά ο αντεισαγγελέας εφετών

Τουρκία: Απαγόρευση του HDP ζητά ο αντεισαγγελέας εφετών
Υποστηρικτές του HDP στην Κωνσταντινούπολη shutterstock

Το φιλοκουρδικό κόμμα χαρακτηρίζει «πλήγμα για τη δημοκρατία» τη δικαστική έρευνα σε βάρος του, ενώ υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τα δικαστήρια για να χαράξει την πολιτική της.

Για «πολιτικό πραξικόπημα» κάνει λόγο το μεγαλύτερο φιλοκουρδικό κόμμα της Τουρκίας μετά την εισήγηση των εισαγγελικών αρχών που ζητούν την απαγόρευσή του, κατηγορώντας το για «τρομοκρατική» δράση.

«Καλούμε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις, όλες τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης και τον λαό μας να αγωνιστούμε μαζί ενάντια σε αυτό το πολιτικό πραξικόπημα», ανέφερε στην ανακοίνωσή του το Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP).

Το κόμμα χαρακτηρίζει «πλήγμα για τη δημοκρατία» τη δικαστική έρευνα σε βάρος του, ενώ υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τα δικαστήρια για να χαράξει την πολιτική της.

Νωρίτερα σήμερα, ο αντεισαγγελέας εφετών Μπεκίρ Σαχίν προσέφυγε στο Συνταγματικό Δικαστήριο ζητώντας να κλείσει το HDP, το οποίο κατηγορεί ότι συνεργάζεται με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) και άλλες οργανώσεις «με σκοπό να διασπάσουν την ενότητα του κράτους».

Όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το HDP, που έχει 55 έδρες στο 600μελές κοινοβούλιο της Τουρκίας, αρνείται κάθε δεσμό με το PKK.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα