Τουρκία: Ξεκινούν οι πτήσεις στο εσωτερικό από την 1η Ιουνίου

Τουρκία: Ξεκινούν οι πτήσεις στο εσωτερικό από την 1η Ιουνίου
Ξεκινούν οι πτήσεις στο εσωτερικό της Τουρκίας AP

Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών της χώρας, δήλωσε το Σάββατο ότι η πρώτη πτήση θα είναι από την Κωνσταντινούπολη προς την Άγκυρα.

Η Τουρκία ανακοίνωσε την επανέναρξη περιορισμένου αριθμού πτήσεων εσωτερικού από τη Δευτέρα 1 Ιουνίου, καθώς η χώρα άρει τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν από τον Μάρτιο για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών της χώρας Adil Karaismailoaillu, δήλωσε το Σάββατο ότι η πρώτη πτήση θα είναι από την Κωνσταντινούπολη προς την Άγκυρα. Άλλες πτήσεις θα πραγματοποιηθούν από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης σε τρεις άλλες μεγάλες πόλεις, τη νοτιοδυτική επαρχία της Σμύρνης, το θέρετρο της Μεσογείου, την Αττάλεια και την Τραπεζούντα.

Οι πτήσεις προς άλλες πόλεις αναμένεται να ξεκινήσουν ξανά από την Τετάρτη 3 Ιουνίου σύμφωνα με τη δήλωση. «Αρκετά από αυτή τη λαχτάρα! Από την 1η Ιουνίου θα είμαστε ξανά στον ουρανό, όπου ανήκουμε», έγραψε ο εκπρόσωπος της Turkish Airlines, Yahya Üstün. Οι επιβάτες θα χρειαστούν έναν κωδικό από μια κυβερνητική εφαρμογή κινητής τηλεφωνίας, δήλωσε ο Bilal Ekşi, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Η εξάπλωση του ιού ανέστειλε την τουριστική δραστηριότητα από τον Μάρτιο, καθώς η Τουρκία έκλεισε γρήγορα τα σύνορά της και σταμάτησε τις πτήσεις και άλλους τρόπους μεταφοράς. Αρκετά άλλα μέτρα θα χαλαρώσουν από τη Δευτέρα, συμπεριλαμβανομένης της άρσης της απαγόρευσης ταξιδιού στις 15 πόλεις που έχουν πληγεί περισσότερο, όπως η Άγκυρα και η Κωνσταντινούπολη. Θα ανοίξουν επίσης καφετέριες, εστιατόρια, πάρκα, γυμναστήρια και μουσεία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα