Τουρκικά ΜΜΕ: Έτοιμο να αποπλεύσει το Oruc Reis

Τουρκικά ΜΜΕ: Έτοιμο να αποπλεύσει το Oruc Reis
marinetraffic.com

Έξω από το λιμάνι της Αττάλειας βρίσκεται το Oruc Reis για το οποίο εκδόθηκε από την Τουρκία παράνομη Navtex. Τουρκικά ΜΜΕ, υποστηρίζουν ότι είναι έτοιμο να αποπλεύσει, συνοδευόμενο από δύο φρεγάτες. Πηγές ΓΕΕΘΑ: "Αμετάβλητη η κατάσταση"

Σε απόσταση από το λιμάνι της Αττάλειας εμφανίζεται να βρίσκεται το ερευνητικό σεισμογραφικό σκάφος Oruc Reis το οποίο αφορούσε η παράνομη NAVTEX που η Τουρκία εξέδωσε την Τρίτη για την περιοχή του Καστελόριζου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του κρατικού καναλιού της Τουρκίας TRT και το σχετικό βίντεο που το συνοδεύει, το Oruc Reis βρίσκεται ανοικτά των ακτών της Αττάλειας συνοδευόμενο από δύο φρεγάτες και αναμένεται να κινηθεί “σύντομα” προς το Κας,  απέναντι από το Καστελλόριζο, προκειμένου να ξεκινήσει έρευνες.

Σύμφωνα με το site παρακολούθησης της θαλάσσιας κίνησης  Marine Traffic, το Oruc Reis παραμένει αγκυροβολημένο έξω από το λιμάνι της Αττάλειας.

“Η κατάσταση παραμένει αμετάβλητη” σχολίαζαν αρμόδιες πηγές του ΓΕΕΘΑ, με αφορμή πληροφορίες σχετικά με τις κινήσεις του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, τις οποίες παρακολουθούν μονάδες και μέσα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα