Τουσκ καλεί Τραμπ σε σύνοδο ΕΕ – ΗΠΑ

default image

Ο Ντόναλντ Τουσκ συνεχάρη τον Ντόναλντ Τραμπ και τον προσκάλεσε για τη διεξαγωγή μιας Συνόδου της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις ΗΠΑ

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, έδωσε τα θερμά του συγχαρητήρια στον Ντόναλντ Τραμπ σήμερα για την εκλογή του στον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ κι επανέλαβε την πρόσκληση που του είχε απευθύνει για τη διεξαγωγή μιας Συνόδου της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις ΗΠΑ, μετέδωσε σήμερα το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο μια ευρωπαϊκή πηγή.

«Σήμερα μίλησα στο τηλέφωνο με τον @realDonaldTrump και τον @Poroshenko» επιβεβαίωσε στο Twitter ο Τουσκ περιγράφοντας τις διαδοχικές τηλεφωνικές συνδιαλέξεις που είχε με τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ και τον πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο.

Σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Ντόναλντ Τουσκ συνεχάρη τον Τραμπ, προτού τον προσκαλέσει για μια Σύνοδο μεταξύ της ΕΕ και των ΗΠΑ. Επιπλέον, τάχθηκε υπέρ μιας «διατλαντικής συνεργασίας», που περιλαμβάνει το ζήτημα της Ουκρανίας.

Από την πλευρά του ο Ντόναλντ Τραμπ ευχαρίστησε τον Πολωνό αξιωματούχο για την πρόσκληση και με τη σειρά του τον κάλεσε για μια συνάντηση στον Λευκό Οίκο, πριν από την διεξαγωγή οποιασδήποτε Συνόδου, μόλις αναλάβει καθήκοντα στις ΗΠΑ, συμπλήρωσε η ίδια πηγή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα